Cum afectează lipsa somnului greutatea copiilor

 Dumba Gabriela
.

Copiii mai mici de 5 ani care nu dorm suficient întâmpina un risc crescut de a deveni supraponderali la vârste încă fragede, conform unui studiu efectuat de cercetători de la Universităţile din Washington şi din Los Angeles.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

La studiul ce a durat cinci ani au participat peste 1.900 de copii împărţiţi pe grupe de vârsta: una cu copii mai mici de 5 ani şi cealaltă cu vârstele cuprinse între 5 şi 13 ani. La finalul celor cinci ani de studiu s-au comparat datele obţinute.

Citește și: Șerban Huidu a vrut să se împace cu Mihai Găinușă:'L-am sunat de cel puțin zece ori, dar…'

Citește și: Ella Tina de la Puterea Dragostei e în doliu, după ce mama ei a murit:„Jumătate din inima mea a încetat să mai bată’

Citește și: Smiley și-a pierdut vocea: „Abia pot să vorbesc, intru în pauză vocală'.La ce remediu a apelat artistul pentru a putea cânta din nou

S-a constatat astfel că princhindeii de până în 5 ani dorm, în medie, câte 10 ore pe noapte, în timp ce copiii care depăşesc această vârstă dorm în medie nouă ore şi jumătate. În ambele grupuri existau şi excepţii, adică copii care nu dormeau mai mult de 5 ore pe noapte. Iar aceştia erau supraponderal sau obezi.

Dacă în primul grup procentajul era de 33%, în cel de-al doilea 36% dintre copii se confruntau cu probleme de obezitate sau supraponderabilitate.

Rezultatele specialiştilor americani sunt confirmate şi la Antipozi. Cercetări efectuate la Universitatea Otago din Dunedin (Noua Zeelandă). Ei au ajuns la concluzia că, la fiecare oră lipsa de somn, se adaugă 0,7 kg la greutate.

Ceea ce înseamnă că micuţii care dorm mai puţin de 10 ore pe noapte se vor confrunta cu probleme de supraponderabilitate şi chiar obezitate, înainte să împlinească 7 ani.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton