Limbajul corpului la birou! Ce transmit de fapt gesturile colegilor tăi

.

Fie că ești subaltern sau șef e foarte util să înveți să-i citești pe ceilalți. Iată 5 posturi diferite și ce mesaje transmite limbajul corpului la birou!

Ești șef și nu înțelegi de ce echipa nu lucrează bine împreună? La ședințe parcă nu ajungeți la niciun rezultat?


Ți se pare că un coleg te antipatizează? Vrei să vezi care sunt jocurile de culise și de putere?

Studiază limbajul corporal al oamenilor din jurul tău! Uite câteva situații des întâlnite.

Se așează invers pe scaun

Adică spătarul îi vine la piept, practic încalecă scaunul. Aparent senzația este cea de protecție, din moment ce spătarul acționează ca un scut pentru zona sensibilă a trunchiului.

Însă mesajul este mai subtil și profund: de dominare. Corpul își mărește volumul prin picioarele desfăcute, spatele lățit, știți cum își înfoaie animalele blana sau păsările penajul când vor să domine, să fie periculoase?


Iar scaunul este supus sub greutatea corpului. Ce poți face? Rămâi în picioare, îndreaptă-ți spatele și privește interlocutorul în ochi.

Citește și:

Îți place un bărbat? Semne care îți arată că și el e interesat de tine

4 tipuri de strângeri de mână și mesajele lor ascunse

Stă cu picioarele pe birou

Desigur, acesta nu este deloc un gest elegant. Nici în filme nu arată bine, dar în realitate?! Pe lângă manierele precare, evidențiază din nou dominarea și nepăsarea.

Dacă persoana respectivă se scuză că are probleme de sănătate, eventual cu circulația, îi poți sugera să își întindă câteva minute picioarele pe un scaun, în niciun caz pe birou.

Își adună scamele de pe haine

Sunteți într-o ședință sau într-o discuție, iar colegul sau colega privește spre haine și începe să adune cu vârful degetelor scame reale sau imaginare.

Aceasta este o strategie de distragere. Nu este de acord cu ceea ce aude și pur și simplu nu vrea să-și spună părerea, poate chiar evită un potențial conflict.


Își aranjează insistent cravata

Colegul acesta este anxios, nu se simte comod și chiar dorește să încheie cât mai rapid discuția. Este un nou angajat timorat? Sau cineva cu vechime care poate a făcut o prostie?

Își mângâie barba

Este semnul cel mai banal și clar pentru o persoană care se gândește la ceva, care evaluează argumentele pro și contra, e pe punctul de a lua o decizie.

Poate e bine să insiști când vezi că face acest gest, dacă îți susții un proiect, o idee sau poate chiar ceri o mărire de salariu.


Își acoperă gura cu mâna

Poate fi întreaga mână, un deget sau pumnul ca și cum tușește. Ce înseamnă asta? Că ascunde niște lucruri sau există anumite elemente pe care încă nu consideră oportun să le transmită.

 

Foto: Hepta