Limbajul corporal al oamenilor de succes. E chiar util să îi imiți

Fake it till you make it, spun americanii. Comportamentele pe care le imităm ajung să ne definească. Iată 4 elemente din limbajul corporal al oamenilor de succes. Fă ca ei și poate viața ta se va îmbunătăți.

Stai mereu drept


Să fii cocoșat nu arată prea bine estetic, dar transmite și un mesaj de submisivitate, nesiguranță. Asta e valabil indiferent că stai în picioare sau la masă.

Cu atât mai mult dacă ești la o întâlnire de afaceri, la o ședință, stai cât se poate de drept pe scaun. Nu ține o mână la falcă, nu-ți acoperi ochii sau tâmplele cu mâinile.

E lipsă de respect și semn de proastă creștere. Eticheta e cu atât mai importantă în business.

Citește și:

Mergi la sală? Exercițiul fizic în exces este dăunător pentru sănătate

Bea zilnic șampanie! Te ajută să ai o memorie mai bună

Mereu fii în poziție deschisă

Nu cu mâinile în șold, nu cu mâinile încrucișate în dreptul pieptului. Chiar dacă postura mâinilor este dechisă, mare atenție să nu stai cu picioarele încrucișate.

Poziția deschisă transmite: sunt aici, sunt prezent, sunt flexibil. Cea închisă… evident opusul, plus: nu sunt de acord cu tine, te resping.

Zâmbește

Un zâmbet cald, natural, la timpul potrivit, spune despre tine că ești în control, nu te intimidezi în momentele de stres, ai un caracter puternic.

La polul opus, accesele de râs în situațiile delicate demonstrează imaturitate, superficialitate.

Fă contact vizual

Ce om de succes se rușinează, își ferește privirea? Privește-ți interlocutorul în ochi și transmite mesajul pe un ton ferm, concis, vorbind rar.

Dar ai grijă să nu insiști prea mult cu privirea, pentru a nu da interacțiunii o notă de hărțuire sau intimidare.

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton