Legenda lui Moș Crăciun. Cine este bătrânelul care aduce an de an cadouri copiilor cuminți. Încă din moși strămoși, pe data de 25 dimineața, toți copiii merg cu sufletul la gură să vadă ce se află sub bradul de Crăciun. Știu cu toții că dacă au fost cuminți, bătrânelul le îndeplinește dorințele și le lasă jocurile pe care și le doresc. Cu toate astea însă, sunt puțini cei care știu legenda din spatele lui Moș Crăciun!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
De-a lungul anilor s-au spus multe povești despre Moș Crăciun. Unele inventate, altele auzite, însă cert este că doar una se spune că este adevărata legendă a bătrânelului cu barbă albă care vine an de an la copiii cuminți. Cutreieră țările cu renii săi și lasă cele mai frumoas daruri sub bradul de Crăciun, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Citește și: Ce cadouri le poți oferi angajaților cu ocazia Crăciunului?
Citește și: Tu știi care sunt cele 7 culori ale Crăciunului?
Citește și: Alina Sorescu nu regretă despărțirea de Alexandru Ciucu:'Îmi doresc să-mi găsesc liniștea'
Citește și: Theo Rose a dezvăluit sexul copilului, într-un mod inedit.Detaliul care a dat-o de gol
Există mai multe povești despre Moș Crăciun, însă una dintre cele mai cunoscute este cea conform căreia acesta a fost un om rău. Printr-o minune făcută de Fecioara Maria, s-a transformat într-o persoană bună, iar de ani buni împarte cadouri peste tot în lume.
Legenda lui Moș Crăciun. Cine este bătrânelul care aduce an de an cadouri copiilor cuminți
Legenda cunoscută din vechi strămoși a lui Moș Crăciun prezintă momentul și noaptea în care Fecioara Maria a intrat în travaliu. Speriată, a bătut la prima uşă ce i-a ieşit în cale, pentru a cere ajutor. I-a răspuns Crăciuniţa, soţia lui Moş Crăciun, care, ştiind de frica lui, a trimis-o în grajd. A ajutat-o acolo să-l aducă pe lume pe Iisus. Când a aflat ce s-a întâmplat fără ştirea lui, Moş Crăciun s-a răzbunat pe Crăciuniţa şi i-a tăiat mâinile, drept pedeapsă.
Maica Domnului nu a lăsat lucrurile așa și i-a răsplătit ajutorul dat. I-a lipit mâinile la loc, chiar în faţa lui Moș Crăciun, care află, cu această ocazie, cine este Fecioara Maria. De bucurie că nevasta sa a scăpat nevătămată de pedeapsa lui necugetată, acesta aprinde din trunchiuri de brad un rug în curtea casei sale.
Cum a devenit Moș Crăciun un om bun
În jurul focului, Moș Crăciun a încins o horă mare cu toate slugile lui. După jocul și voia bună, Moș Crăciun, cioban la bază, și-a intrat în rol. A început să împartă sfintei familii daruri păstoresti precum: lapte, caș, urdă și smântână. De aici s-a ajuns la transformarea lui Moș Crăciun într-un sfânt care aduce, în ajunul nașterii lui Iisus, daruri copiilor din toată lumea.
Legenda celor 11 spiriduși ai lui Moș Crăciun
Legenda lui Moș Crăciun nu se termină aici. Aceasta îi aduce în fața noastră și pe cei 11 spiriduși ai Moșului, ajutoarele și asistenții săi. Spiridușii îl ajută pe Moșul în fabrica secretă de jucării. Se asigură că toate dorințele copiilor sunt îndeplinie până în noaptea magică de Crăciun și totul decurge ca la carte.
Semnificația culorilor Crăciunului
Fiindcă tot a venit vorba de Crăciun, vă dezvăluim și care sunt semnificațiile culorilor. Atât culoarea hainelor lui Moș Căciun, cât și a bradului împodobit și a luminițelor de Crăciun au o semnificație aparte. Mai concret, roșul reprezintă sânge, foc și ne amintește de sacrificiul Mântuitorului, în timp ce verde reprezintă viață și regenerare.
Totodată, auriul, culoarea luminițelor de Crăciun și a decorațiunilor din brad, amintește de steaua ce le-a fost călăuză celor trei magi, în drumul lor spre Iisus. De asemenea, argintiul ne duce către veșmântul strălucitor de gheață pe care îl poartă pământul de Crăciun, iar albul este simbolul purității, așa cum știm cu toții.
Sursă foto: Facebook