După o despărțire ai tendința să arunci toată vina pe el. Dar în cuplu fiecare are partea lui de responsabilitate. Ca să îți fie mai bine în viitor, e necesar să primești lecțiile ce decurg din povestea care tocmai s-a încheiat.
La început este îndrăgostirea și relația de cuplu fuzională care ne pun ochelari roz pe nas. Însă pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă e necesar de mult mai mult decât un simplu (ori complex) sentiment.
Sunt necesare prietenia, valorile comune, dorința de a construi relația prin muncă autentică, de multe ori grea, de respect, comunicare…
Citește și:
SOS burlaci! 4 motive pentru care unii bărbați rămân singuri multă vreme
Efeminarea bărbatului? Aspecte pozitive și negative din punct de vedere psihologic
Și tocmai pentru că la început îl vedem pe celălalt perfect, după o vreme când fluturii din stomac s-au disipat ne lovim de adevărata natură a partenerului și de o etapă de cuplu unde există multă negociere și munca aceea amintită anterior.
Iar unele persoane nu pot face efortul, ori ce au descoperit la partener nu mai este deloc încântător. Și așa se ajunge la despărțire.
Dar cum spuneam este important să privești către tine, pentru a-ți lua lecțiile necesare. Întâi fă o analiză a tuturor relațiilor tale. După câtă vreme și cum s-au încheiat?
Dacă v-ați despărțit după 2-3 ani asta coincide cu finalizarea perioadei de îndrăgostire. Tu cât de mult ai fost dispusă să lucrezi la evoluția relației voastre?
Ce ai învățat de la părinții tăi? Cum își rezolvau ei conflictele, cum negociau soluția problemelor? Ai învățat că dacă cineva a greșit el trebuie pedepsit și părăsit?
Apoi, cât de mult pui accentul pe aspectul fizic și cât de mult pe calitățile morale, modul în care se poartă omul respectiv, valorile lui?
Legat de valori, trăiești cu iluzia că se va schimba? Adică sunt lucruri care te deranjează semnificativ, elemente de bază, și visezi la o rezolvare magică?
Shutterstock