Cum evităm iritațiile după epilarea inghinală. Patru remedii care calmează pielea sensibilă

.

Cum evităm iritațiile după epilarea inghinală. Majoritatea femeilor se confruntă cu iritații după epilare, indiferent de metoda folosită. Pentru a preveni foliculita și infecțiile, există mai mulți pași care trebuie urmați pentru pregătirea pielii. Totodată, imediat după îndepărtarea părului, pielea are nevoie de un tratament special. Iată cum putem evita leziunile și iritațiile după epilarea inghinală!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Cum evităm iritațiile după epilarea inghinală. Există mai multe metode de prevenire a foliculitei. Medicii dermatologici recomandă evitarea lenjeriei strâmte, evitarea produselor de îngrijire care conțin parfum și care irită pielea sensibilă, evitarea căzilor cu hidromasaj și înotul în piscine nedezinfectate corespunzător și aplicarea unei creme calmante. Totodată, înainte de epilare, este recomandat să se evite expunerea la soare, iar pielea trebuie să fie exfoliată corespunzător.


Citește și: Trucuri simple să păstrezi căldura în casă mai mult timp

Citește și: 5 întrebări despre sex la care trebuie să afli răspunsul

Citește și: Cum afectează lipsa somnului greutatea copiilor

Citește și: 5 mituri despre sex pe care să nu le mai crezi

Cum evităm iritațiile după epilarea inghinală

Pentru a evita iritațiile după epilarea inghinală, pielea trebuie exfoliată cu câteva ore înainte. Se pot folosi diferite produse din comerț sau se poate face un scrub din gel de duș și o linguriță de mălai.


Imediat după exfoliere, este indicat să folosim o cremă intens hidratantă, pentru a menține pielea moale și catifelată. Înainte de epilarea propriu-zisă, se recomandă igienizarea și dezinfectarea zonei.

În cazul în care se folosește o lamă de ras, se recomandă aplicarea unei spume de ras sau a unui gel special conceput pentru zonele sensibile. Când vine vorba de epilarea cu ceară, este bine să se aplice comprese reci.

Patru remedii care calmează pielea sensibilă


După epilare, medicii dermatologi recomandă câteva metode pentru calmarea pielii și pentru prevenția iritațiilor. Apa termală este un remediu ideal, datorită proprietăților calmante și antiinflamatorii.

Un alt remediu este gelul cu aloe vera. Frunzele de aloe vera au efect antiinflamator, antiseptic, de detoxifiere, de stimulare a productiei de colagen. Pliculețe congelate cu ceai verde mai pot fi folosite pentru calmarea pielii iritate.

Cel de-al patrulea remediu constă în pasta de aspirină. Aceasta se prepară prin zdrobirea a câtorva pastile de aspirină, peste care se adaugă o cantitate mică de apă. Acest amestesc se aplică direct pe pierea iritată.


Ce trebuie să eviți după epilare

Imediat după epilare, medicii dermatologi recomandă evitarea produse pe bază de alcool, retinol sau parfum. Totodată, nu aplicați cuburi de gheață pe zona afectată.


Câteva soluții alternative pentru evitarea foliculitei sunt folosirea unei creme epilatoare și epilarea modernă cu IPL. Efectele vor fi vizibile în numai câteva luni, iar pielea va căpăta un aspect neted și catifelat.

Sursa foto: Freepik