Înfrumusețarea unei băi vechi: sfaturi și idei

 bogdan.galca
.

Dacă locuiești într-un apartament învechit și simți nevoia de o schimbare sau dacă ai cumpărat o locuință veche și te apuci de renovat, baia este încăperea perfectă cu care să începi. Aceasta este, de regulă, de dimensiuni mai mici și îți permite să termini mai repede un plan sau o lucrare. Însă, dacă nu vrei să te apuci să renovezi în totalitate, există și opțiuni de înfrumusețare a unei băi fără foarte multă bătaie de cap. În special dacă baia din casa ta are finisaje vechi, dar şic, poți baza întregul decor pe aceste elemente. Iată câteva sfaturi și idei care te vor inspira:

Schimbă corpurile din baie și mobilierul

Când schimbi piesele de mobilier și corpuri precum cada sau lavoarul, baia primește imediat o nouă înfățișare. Alege mobilier de baie de dimensiuni potrivite pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție sau chiar piese mai mici dacă vrei să te bucuri de un decor minimalist. Poți face loc pentru o cadă impresionantă sau chiar una free standing, dacă înlocuiești piesele de mobilier sau chiar dacă încerci să renunți la unele dintre acestea.

Concentrează-te pe a oferi un aspect cât mai aerisit spațiului, în special dacă baia ta nu are un geam pentru a permite luminii naturale să intre. Alege piese de mobilier în nuanțe deschise de lemn natural sau alb. Acestea vor oferi acel aer de nou fără prea mult efort, chiar dacă nu schimbi finisajele.

Adaugă culoare

Indiferent de dimensiunea băii tale, poți încerca să faci experimente creative oricând simți nevoia. Alege perdele de duș cu motive florale sau geometrice colorate și covoare de baie în aceeași paletă cromatică. De asemenea, dacă vrei ceva minimalist, dar modern, alege combinația de alb și negru în pattern-uri geometrice. În apartamentele vechi se pot găsi încă finisaje şic cu plăci albe și negre, așa că merită să păstrezi aerul burghez al acestor băi și să optezi pentru elemente care îl completează. Baia este locul potrivit în care poți adăuga elementele tale preferate de design interior, dar care pot fi prea îndrăznețe pentru sufragerie, de exemplu.

Instalează corpuri de iluminat moderne

Dacă spațiul îți permite și dacă tavanul băii este suficient de înalt, poți chiar să instalezi o lustră mai mare, cu forme inedite. Nu uita și de luminile de accent sau de aplicele din jurul oglinzii. În baie, de cele mai multe ori oglinda este punctul central, dar mai poți include benzi led sub dulapurile suspendate sau pe marginea ramei oglinzii. Nu te limita la plafonierele clasice dacă scopul tău este să înfrumusețezi în totalitate o baie mai veche. De asemenea, dacă nu vrei să renovezi de la zero, începe treptat cu mici schimbări prietenoase și cu bugetul. Odată ce faci o schimbare esențială, cu timpul poți pune la cale o redecorare în adevăratul sens al cuvântului.

Oferă atenție băii tale, fie că te muți într-un loc nou cu decor mai vechi sau că îți dorești să dai startul unor proiecte de înfrumusețare pentru casa ta. Această încăpere îți oferă spațiu și inspirație să experimentezi și să implementezi trendurile tale preferate în design interior. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton