Încrederea în sine este o superputere. Cum o dobândești în cel mai scurt timp

 bogdan.galca
.

Încrederea în sine este baza echilibrului interior, locul din care îți iei puterea și energia să te implici în toate proiectele și să îți atingi obiectivele din orice zonă a vieții tale. Iată cum dobândești mai multă siguranță în propriile forțe și ce poți face chiar de mâine pentru a te bucura de o atitudine de învingătoare.

Cunoaște-ți atuurile și pune-le în valoare


Te-ai născut cu anumite trăsături fizice unice pe care este important să le pui în valoare, fie că este vorba de un păr superb, picioare lungi sau un bust perfect, fie de un zâmbet parcă decupat din reviste. În același timp, zonele pe care le consideri mai puțin atrăgătoare și pe care încerci să le ascunzi nu ar trebui să te împiedice să ai încredere deplină în tine.

De exemplu, există cazuri în care anumite accidente sau dezechilibre ale profilului feței te pot complexa mai mult decât este cazul și te pot împiedica să realizezi ceea ce îți dorești. Există însă intervenții medicale, cum este rinoplastia, care corectează aceste cazuri. Important este să stai de vorbă cu un specialist cu experiență care te poate consilia să iei cea mai bună decizie și să îți pună în valoare atuurile prin procedurile corecte.

Fii optimistă și privește mereu partea plină a paharului

Există momente stresante, când te simți nesigură și te îngrijorezi că ai putea să nu faci față unor proiecte așa cum ți-ai dori. Aceste gânduri susțin însă un comportament anxios, care nu te ajută în niciun fel. Încearcă să identifici din timp aceste momente mai încărcate din punct de vedere emoțional și să te echilibrezi cu gânduri pozitive, să ai o atitudine optimistă și să înveți câte ceva din fiecare experiență mai puțin plăcută.

Cu o încredere sporită în propriile forțe vei lua mai repede deciziile care în trecut te frământau, iar stima de sine va crește. În plus, vei avea o imagine mult mai bună despre tine și ceea ce poți realiza. Să te simți neputincioasă în unele momente este normal, dar să rămâi în acea stare îți poate afecta încrederea în sine.

Setează-ți obiective realizabile, într-un timp rezonabil

În încercarea de a realiza cât mai multe lucruri, finalizăm, de fapt, prin a face foarte puține, spre deloc. De aceea și dezamăgirea este pe măsură iar stima de sine scăzută, crezând că nu avem calitățile necesare pentru a face ce ne-am propus. De fapt, succesul constă în a-ți seta obiective clare, care se pot realiza într-o perioadă de timp rezonabilă.

Gândește-te că este mult mai important să realizezi acel obiectiv într-o perioadă cu care te simți confortabil, decât să nu îl atingi deloc. De exemplu, dacă ți-ai setat ca scop să mănânci mai sănătos, să faci sport și să te culci la o anumită oră, sfatul nostru este să începi acest plan cu pași mici, dar siguri, pentru a-ți îndeplini dorința finală.

Analizează modul în care te raportezi la cei din jur și folosește-te de sfaturile mai sus pentru a dobândi mai multă încrederea în propriile forțe. Siguranța că poți face tot ce îți propui te va ajuta în orice situație dificilă cu care vei avea de-a face în viitor.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton