Rutina de somn a copilului tău poate fi o provocare mai mare decât descoperirile în fizica cuantică? Iată ce îți recomandă experții.
Așa cum am stabilit și în articolul anterior, ora cea mai bună de somn pentru cei mici este 20.30 întrucât în jurul orei 20 melatonina înregistrează cea mai ridicată valoare.
Ok, și câte ore trebuie să doarmă micuții? 10-13 ore preșcolarii și 9-11 ore copiii care deja au început școala. Știm, niște valori la care visează și adulții doborâți de oboseală…
Citește și:
3 motive de ceartă în cuplu! Ar trebui să discutați despre ele chiar de la începutul relației
Ghid pentru viitoarele mămici! 3 soluții să ai grijă de tine în perioada sarcinii
Igiena somnului
Concret, uite ce e de făcut astfel încât rutina somnului să fie respectată. Întâi îi comunici copilului că împreună cu tatăl său ați stabili ora de culcare 20.30.
Vă asigurați că fiul sau fiica voastră a petrecut timp cu voi și că pe parcursul zilei a făcut suficientă mișcare, ce i-a consumat energia.
Copilul nu trebuie să facă numai teme, ci și să se joace! Cu păpuși, mașinuțe, alții copii, mai puțin cu device-urile pe care nu trebuie să mai pună mâna începând cu ora 19. Valabil și pentru uitatul la televizor.
După ce ați mâncat împreună nu îi trimiteți direct la baie și apoi somn. E nevoie de un timp pentru digestie și care să separe activitățile.
Foto: Shutterstock