Ce nu ai voie să faci de Înălțarea Domnului. Tradiții și obiceiuri

.

Ce nu ai voie să faci de Înălțarea Domnului. În fiecare an, la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi, are loc Înălțarea Domnului. În 2023, sărbătoarea pică pe 25 mai, însă respectă aceleași tradiții și obiceiuri cu care creștinii deja s-au obișnuit de-a lungul anilor. Într-adevăr, este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini, astfel că există mai multe superstiții legate de această zi, cum este și de Paște sau de Crăciun. Iată ce este interzis să faci azi, dar și ce poți face pentru a avea parte de noroc și prosperitate!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Înălțarea Domnului este trecută cu cruce roșie în calendar, motiv pentru care credincioșii acordă o mare importanță acestei sărbători, care marchează sfârșitul prezenței fizice a lui Isus Hristos pe pământ, urmând ca la 10 zile după Înălțarea Domnului să se deschidă drumul pentru coborârea Duhului Sfânt în ziua de Rusalii.

Citește și: Când e Înălțarea în 2023?

Citește și: Calendar ortodox 2023

Citește și: Cine este Carmen Grebenișan, finalistă Survivor 2023. Este căsătorită și a participat la Asia Express și Dancing on Ice


Citește și: Bebelușa Oana Ioniță divorțează de tenorul Florin Budnaru, după 10 ani de căsnicie: „Nu e deloc plăcut'. Reacția nașului Mihai Găinușă

Ce nu ai voie să faci de Înălțarea Domnului

Înălțarea Domnului este o sărbătoare extrem de importantă, care vine la pachet cu o serie de tradiții și obiceiuri. Ei bine, dacă nu vrei să ai parte de ghinion și de rele pe parcursul acestui an, pe data de 25 mai nu trebuie să coși sau să torci. De asemenea, gospodinele nu au voie să facă treburi casnice, să spele ori să lucreze. Tot azi, este interzis să împrumuți sare sau să dai foc la ceva, fiindcă îți va vui casa tot restul anului, iar vitele nu vor face pui.


Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului

Ei bine, pe lângă lucrurile care nu se fac în ziua de Înălțarea Domnului pentru că aduc ghinion și lucruri rele, sunt și o parte dintre tradiții și obiceiuri pozitive, menite să aducă noroc în viața celui care le respectă și le pune în aplicare. Mai concret, azi se dă de pomană celor care nu mai sunt printre noi, haine sau mâncare, dar și încățăminte. De asemenea, tot azi este bine să mergi la biserică, fiind totodată și ultima zi din an în care poți să vopsești ouă până la Paștele următor.


Rugăciune de Înălțarea Domnului

Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!


Goneşte de la noi, ticăloşii, gândurile rele care ne tulbură, căci ştii, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufleteşti şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu ştii că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălţăm cugetele şi simţirile noastre la cer, pentru a ne împărtăşi şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!

Sursă foto: freepics