Greșeli pe care le faci când folosești cuptorul cu microunde

 Lupescu Anca
.

Greșeli pe care le faci când foloșesti cuptorul cu microunde. Dacă există un aparat de bucătărie fără de care se pare că majoritatea oamenilor nu pot trăi, acela este cuptorul cu microunde. Dar ești sigur că folosești corect acest aparat? După cum se pare, există o mare șansă să faci o mulțime de greșeli atunci când folosești cuptorul cu microunde.

Greșeli pe care le faci când foloșesti cuptorul cu microunde

Nu amesteci mâncarea

Chiar și cele mai fierbinți cuptoare încălzesc suprafața alimentelor tale într-un ritm destul de lent.

Acest lucru dă timp căldurii să se deplaseze spre centrul alimentelor, încălzind alimentele destul de neuniform.

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde

Cuptoarele cu microunde încălzesc suprafețele alimentelor foarte repede, dar nu pot ajuta căldura să se deplaseze spre centrul alimentelor suficient de repede.

Ca urmare, punctele fierbinți se aprind la suprafață – chiar și atunci când interiorul alimentelor este încă rece ca gheața. Așadar, cel mai bine este amesteci mâncarea pe parcurs.

Încălzești mâncarea descoperită

Nu numai că un fel de capac va ține mizeria la distanță, dar te vei asigura și că preparatul tăuse gătește uniform.

Folosește un capac sau o protecție împotriva stropilor pentru cuptorul cu microunde. Acesta va menține aburul înăuntru pentru a ajuta la gătire, în timp ce va conține orice stropi la un nivel minim.

Folosești un capac greșit

Nu trebuie să pui recipientele de polistiren în cuptorul cu microunde. Asta include recipientele și capacele pentru mâncare la pachet!

10 salate de vară – rețete ușor de preparat

Evită, de asemenea, să pui în cuptorul cu microunde ambalajele de plastic și pungi de hârtie, deoarece aceste articole pot avea substanțe chimice nesigure care pot fi eliberate în alimente în timp ce acestea se gătesc.

Nu dai importanță platoului rotativ

Microundele propriu-zise ricoșează de la perete la tavan și de la tavan la podeaua aparatului și interacționează între ele într-un mod care creează climate mai calde și mai reci. Așa că aici intervine platoul rotativ, acea farfurie de pe fundul cuptorului care îți învârte mâncarea.

Este posibil să fie necesară rotirea. Unii producători pun platane rotative în cuptoarele cu microunde, astfel încât mâncarea ta să se miște în și din acele locuri pentru a ajuta la încălzirea uniformă a alimentelor. 

Citește și: Rețetă de ardei iute murat

Alții sar peste placa turnantă și încearcă să uniformizeze căldura prin încorporarea unui dispozitiv asemănător unui ventilator în pereții cuptorului care direcționează microundele în câteva direcții diferite.

Momentul în care rotești farfuria este, de asemenea, o ocazie excelentă pentru a amesteca felul de mâncare. 

Chiar dacă ai o placă turnantă, amestecarea alimentelor în timpul gătitului este o altă modalitate de a ajuta alimentele să se reîncălzească sau să se gătească mai uniform.

Încălzești la microunde într-un recipient care nu este complet sigur pentru căldură.

Deși ar putea fi mai ușor să pui mâncarea și recipientul de plastic în care vine direct în cuptorul cu microunde pentru a începe să gătești, să-ți iei câteva minute în plus pentru a muta mâncarea rece într-un vas adecvat pentru reîncălzire este pur și simplu mai bine pentru sănătatea ta generală.

Cuptoarele cu microunde încălzesc totul, nu doar mâncarea. Încălzește la microunde doar alimente în recipiente care sunt etichetate ca fiind sigure pentru microunde. În caz că ai îndoieli, transferă mâncarea din plastic în recipiente din sticlă sau ceramică rezistente la căldură.

Lași alimentele nesupravegheate

Este ușor să te îndepărtezi de cuptorul cu microunde în timp ce se gătește mâncarea, dar nu te îndepărta prea mult. Cel mai bine este să rămâi aproape pentru a verifica alimentele pe măsură ce se gătesc, pentru a te asigura că se încălzesc uniform și că nu se varsă sau se supraîncălzesc.

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Mănânci prea repede după ce ai scos de la cuptorul cu microunde mâncarea

Pentru cele mai bune (și mai sigure!) rezultate, ia o pauză după ce ai deschis ușa și ai scos mâncarea. Asta înseamnă să nu te înfigi direct într-o farfurie fierbinte de mâncare aburindă, deoarece a avea puțină răbdare este mai bine pentru masata pe termen lung.

Lasă mâncarea să se odihnească după ce o pui la microunde. În acest fel, căldura va avea timp să se uniformizeze.

Încălzești la microunde ceva cu tendință de a face scântei

Anumite alimente fac scântei în cuptorul cu microunde, în condițiile potrivite.

Oamenii de știință nu sunt siguri exact de ce se întâmplă și este greu de prezis, așa că cea mai bună cale de acțiune este de a fi cu ochii și urechile pe alimente atunci când le încălzești la microunde.

Printre mâncărurile care nu pot fi preparate la microunde se numără crenvurștii și morcovii, dar și varza și spanacul.

Încălzești la microunde ceva care ar putea exploda

Dincolo de riscul de scânteie, ferește-te de a pune la microunde orice lucru cu capacitatea de a arde sau de a exploda. 

Rețetă de salată de broccoli cu bacon

Unele alimente pur și simplu nu sunt potrivite pentru gătitul la microunde. De exemplu, ouăle în coajă. Ouăle fierte tari ar trebui făcute pe aragaz, deoarece există riscul ca acestea să explodeze în cuptorul cu microunde. Mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău!

Lași microundele să se murdărească

Apa este tot ce ai nevoie pentru a-ți menține aparatul curat și curat.

Pune la microunde un bol plin cu aproximativ două căni de apă timp de două minute. După ce se oprește cronometrul, lasă ușa închisă și lasă-l să stea timp de cinci minute. 

Aburul fierbinte va înmuia orice mâncare gătită, iar după aceea poți șterge stropii cu o cârpă.

Poți face acest lucru zilnic, dacă îl folosești atât de des, sau săptămânal.

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Nu folosești butonul de pauză

Apăsarea butonului de pauză îți poate economisi mult timp. Este important să amesteci resturile și mâncărurile congelate gata de consum la jumătatea procesului de reîncălzire; acest lucru permite alimentelor să se gătească uniform și previne persistența punctelor reci, care reprezintă un teren propice pentru bacteriile care te pot îmbolnăvi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi greșeli pe care le faci când folosești cuptorul cu microunde!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton