Ghid pentru viitoarele mămici! 3 soluții să ai grijă de tine în perioada sarcinii

Perioada sarcinii nu este deloc ușoară, așa că trebuie să înveți să te menajezi. Un exercițiu foarte util și pentru când va apărea bebelușul.

Fă o listă de priorități

Somnolență, stări de greață, rău general, mobilitate redusă… un paletar întreg de simptome care te împiedică să fii la fel de eficientă ca înainte.

Ce este pe primul plan? Bebelușul? Pentru un copil sănătos este nevoie de o mamă sănătoasă, așa că odihnește-te, mănâncă sănătos și ocupă-te de nevoile tale. Prin urmare TU ești pe primul plan.

Ca să îți fie mai simplu fă o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le faci și organizează-le în funcție de priorități.

Citește și:

Sexologii spun că actul sexual are opt etape. Tu le parcurgi pe toate?

Oamenii de știință confirmă: preludiul este momentul sexual preferat de femei

Deleagă!

Acum că ai lista în față, analizează ce e confortabil pentru tine să îndeplinești tu, apoi învață să delegi către partenerul de viață, către părinți.

Va fi extrem de util atunci când timpul și atenția ta vor fi direcționate către nou-născut.

Nu uita de viața ta personală

Ești însărcinată, nu infirmă. Prin urmare dacă medicul îți permite mergi la sport, ieși cu prietenele la prânz sau cină, cu partenerul tău. Plecați în weekend-uri la mare, la munte sau dacă te simți bine chiar în city break-uri.

Nu uita să te ocupi de feminitatea ta, căci transformările corporale uneori te fac să o pui la îndoială. Coafează-te, machiază-te, poartă haine frumoase, mergi la manichiură/pedichiură. Nu lăsa femeia din tine să fie contropită de rolul de viitoare mămică.

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton