Există (sau nu) sex fără atașament? Iată ce spun psihologii

Aventuri, prieteni cu beneficii… emoțional vorbind, chiar există sex fără atașament? Psihologii, desigur, au studiat această problemă.

Teoretic, atunci când faci un anumit lucru foarte des ajungi să te obișnuiești cu el. În psihologie asta se numește desensibilizare sistematică.

Însă chiar și cel mai aprig evitant, în adâncul sufletului își dorește conexiune emoțională. Unde mai pui că hormonii se joacă la propriu cu mintea noastră.

Citește și:

De ce consumul moderat de alcool te face să trăiești mai mult

Nu mai dormi în poziție fetală! Intensifică o stare cu care te lupți zilnic

Știai că sărutul este o acțiune mai intimă chiar și decât penetrarea? Poate de aceea partenerul de sex evită să te sărute dacă vă vedeți în alte circumstanțe decât cele premergătoare actului în sine.

Apoi, oxitocina care se eliberează la orgasm este hormonul atașamentului, și atât bărbații cât și femeile pot simți o urmă de atașament față de partenerul sporadic de așternut.

Vasopresina secretată de bărbați naște sentimentul de gelozie, de aceea ei se enervează dacă te văd cu altcineva sau îi informezi că ai început o relație, chiar dacă era stabilit clar între voi că sunteți numai amanți.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton