Problema de ejaculare de care bărbații evită să vorbească

 Dumba Gabriela
.

Probabil că ai auzit despre ejacularea prematură, însă despre ejacularea întârziată ştii ceva? Se întâmplă atunci când îţi este greu să ejaculezi sau să ajungi la orgasm în timpul partidelor de amor chiar dacă acestea sunt plăcute. Afecţiunea este întâlnită aproximativ la 10% dintre bărbaţi. Spre deosebire de ejacularea prematură – definită că ejacularea în mai puţin de trei minute după penetrare – în cazul ejaculării întârziate nu se specifică o perioadă anume de timp.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă, totuşi, nu ai ajuns la orgasm în 20 de minute după penetrare, s-ar putea să te confrunţi cu această problemă spune medicul urolog Tobias Köhler, profesor asociat la Universitatea de Medicină Southern Illinois.

Statistic vorbind, cele 20 de minute sunt mult mai mult decât media obişnuită în care un bărbat normal ajunge la orgasm, adică 5 minute, potrivit Jurnalul Medicinei Sexuale.
Iată cauzele pentru care unii bărbaţi suferă de ejaculare întârziată şi cum ar trebui tratată aceasta afecţiune.

Care sunt cauzele ejaculării întârziate?

Ejacularea este un proces complicat ce implică nervii, creierul şi muşchii din regiunea pelvisului. Nervii trimit un semnal din creier către muşchii pelvisului să se contracte şi să elibereze lichidul seminal.

Atunci când nervii nu comunică cum trebuie – indiferent că este vorba de diabet, scleroza multiplă sau îmbătrânire – mesajul „ejaculează acum' se pierde.

Citește și: Gerard Pique se retrage din fotbal, la 35 de ani. Fostul iubit al Shakirei: „Voi juca ultimul meu meci'

Citește și: Ce spune Mihai Mitoșeru despre relația cu Oana Zăvoranu, la mai bine de 20 ani de când s-au cunoscut: „Eram amândoi geloși, două caractere foarte tari’/ EXCLUSIV

De asemenea, exista medicamente care întârzie ejacularea, în special cele care afectează sistemul nervos central. Este vorba de pastile împotriva depresiei, cele pentru relaxarea muşchilor sau cele antifumat – toate manipulează neurotransmiţătorii din creier, care întârzie ejacularea.

Apoi, de vina ar putea fi nivelul unor hormoni: bărbaţii cu un testosteron scăzut sau cu puţini hormoni tiroidieni au un risc crescut de a se confruntă cu ejecularea întârziată.

Problemele psihologice precum anxietatea, depresia, anxietatea de performanţă, conflictul în relaţii sau jena sexuală sau chiar teamă de a deveni tată pot cauza apariţia acestei probleme, subliniază Dr. Köhler.

Şi nu în cele din urmă, dacă aceste probleme apar doar atunci când eşti cu partenera ta ar trebui să analizezi modul în care te masturbezi.

Dacă foloseşti o tehnică atipică – precum frecarea penisului de un obiect – vaginul sau gura partenerei ar putea să nu fie capabile să îl replice.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton