Egoistă sau joci în echipă? Mesaje pe care le transmit cuvintele tale

.

Când vorbești desigur că transmiți anumite informații, dar și unele aspecte mai profunde despre tine. Ți s-a tot reproșat că ești egoistă? Iată ce abordare va schimba relațiile cu cei din jur.

Dacă spui des EU ești egoistă


Dacă o persoană vorbește numai despre ea, contează numai ce vrea ea, nu ia deloc în considerare nevoile sau dorințele celorlalți, poți spune că este egoistă.

De multe ori egoismul este vizibil la discuțiile față în față, uneori nu. Însă cum astăzi se comunică mult online, poți vedea mai bine de câte ori îl folosește pe eu în frazare.

Persoana respectivă poate avea o anumită doză de egoism, ori poate fi foarte concentrată pe sine (poate cine știe, e într-un proces de regăsire interioară) și atunci se conectează mai mult la nevoile proprii și le vede doar pe acestea.


Folosirea continuă a lui eu poate fi cu atât mai deranjată în cuplu, când îl exclude pe partener. De exemplu: vreți să veniți sâmbătă la noi acasă? Da, eu vin.

În acest context celălalt nu este consultat, este exclus, iar asta nu face deloc bine relației de cuplu.

Citește și:

Regăsește starea de bine! 2 obiceiuri zilnice care combat depresia

Ei nu înțeleg subtilitățile! Situații când nu e cazul să te bazezi pe bărbați

Ce se întâmplă când spui NOI

Acest noi este valabil atât în relația cu familia, cu prietenii, cu colegii de serviciu sau cu iubitul. Când spui noi transmiți:


acceptare – îl recunoști pe celălalt, îl accepți ca parte din viața ta; afiliere – sunteți parte din aceeași echipă;

responsabilitate de ambele părți – ceea ce se întâmplă nu ține doar de tine ci și de celălalt, decideți împreună;

importanță – subliniezi că e important pentru tine din moment ce îl asociezi cu propria persoană.

Și ce se întâmplă când un om se simte văzut, important, validat? Devine mai deschis, mai implicat, se conectează mai ușor cu tine, poți negocia cu el mai bine aspecte ale relației voastre.

Foto: Shutterstock