Dieta cu ouă fierte și portocale

 Lupescu Anca
.

Dieta cu ouă fierte și portocale a luat amploare printre metodele preferate de a scăpa de kilogramele în plus. Datorită faptului că pierderea în greutate nu vine cu un sentiment constant de foame, riscul de eșec este minim. În consecință, acest sistem de alimentare poate fi recomandat chiar și celor care nu sunt siguri de propria voință și se îndoiesc că vor rezista cu ușurință tentaților.

Esența dietei

Componenta principală a meniului sunt portocalele și ouăle în diverse combinații. Acest lucru minimizează aportul de carbohidrați. În plus, din cauza lipsei de sare, organismul „aruncă” excesul de apă. 

Cu o versiune pe termen lung a dietei, începând cu a doua săptămână, dieta este completată cu pui sau curcan fiert, legume, brânză cu conținut scăzut de grăsimi și brânză de vaci. 

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Toate aceste produse sunt sărace în calorii, dar îți permit să diversifici meniul, astfel încât, din punct de vedere psihologic, dieta este mai ușor de tolerat decât dietele unice.

De ce funcționează

Slăbirea cu ouă și portocale este eficientă datorită proprietăților unice ale principalelor componente ale dietei.

Un ou este un adevărat depozit de nutrienți și microelemente, prin urmare, în timpul slăbitului, organismul primește tot ce este necesar pentru o bună funcționare. Compoziția chimică a oului include glucoză, enzime și vitaminele A, E, D și grupul B, ca să nu mai vorbim de fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc și fosfor. 

Conținutul de colesterol din ou este „echilibrat” de lecitină, care împiedică acumularea acestuia în organism.

Portocala este o adevărată comoară de microelemente și vitamine naturale. Sodiu, iod, fluor, cupru, potasiu, fosfor, magneziu – aceasta nu este o listă completă. În plus, fructul însorit ne oferă un aport zilnic de vitamina C și este bogat în vitaminele A, E, B1, B2, B9, PP. Portocalele conțin, de asemenea, un număr imens de aminoacizi – compuși organici care stau la baza tuturor proteinelor din corpul uman.

Un alt avantaj al unei portocale este conținutul său ridicat de fibre alimentare. Odată ajunsă în stomac, aceasta creează o senzație de sațietate și, de asemenea, stimulează digestia. Ca urmare, corpul începe să scape rapid de o varietate de toxine, ceea ce contribuie, de asemenea, la pierderea în greutate.

Regulile dietei cu ouă fierte și portocale

Regulile pentru o dietă de lungă durată (de la o săptămână până la patru săptămâni) cu ouă și portocale sunt simple. În fiecare zi, la micul dejun trebuie să consumi jumătate de portocală și unul sau două ouă, fierte moi. Celelalte două mese trebuie să înceapă tot cu citrice, pentru a provoca o scădere a volumului stomacului.

Alte reguli importante:

  • Bea 2-3 litri de apă. Sunt permise și laptele, ceaiul și cafeaua fără adaos de zahăr.
  • Sarea este interzisă. Condimentele și mirodeniile sunt permise.
  • Grăsimile și uleiurile sub orice formă sunt excluse. Dacă gătești legume, atunci fă-o fără ulei.
  • În utilizarea suplimentară a vitaminelor nu este necesară – organismul le va primi în cantitate suficientă.
  • În caz de încălcare a dietei ar trebui să o reiei de la prima zi a dietei și să urmezi cursul.

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Și, în cele din urmă, un alt punct foarte important. Orice versiune de pierdere în greutate este asociată cu limitarea efortului fizic.

Contraindicații

Ca în cazul oricărui sistem nutrițional, pierderea în greutate cu acest regim are contraindicații. Această opțiune nu este absolut deloc potrivită pentru persoanele cu colesterol ridicat, pentru mamele însărcinate și care alăptează, pentru cei care suferă de orice boli cronice.

În plus, atât versiunea pe termen lung (blândă), cât și cea scurtă (strictă) a acestei diete sunt contraindicate pentru alergii. 

Reține că în cazul oricărei diete sau regim extrem, așa cum este și acesta, ar trebui mai întâi să ceri sfatul unui nutriționist.

Meniu

Micul dejun pentru toate cele cinci zile este același: o portocală, o felie de pâine dietetică și ceai verde neîndulcit.

Meniul de prânz și cină este construit după următoarea schemă:

Prima zi

Prânz: un ou fiert, un pahar de iaurt de casă, o jumătate de portocală, un biscuit.

Cină: două ouă fierte, câteva roșii, un biscuit.

A doua zi

Prânz: un ou fiert și o jumătate de portocală, o felie de pâine integrală, ceai neîndulcit.

Cină: 150 de grame de carne de vită fiartă, o portocală, o roșie, o cană de iaurt cu conținut scăzut de grăsime, biscuiți.

A treia zi

Prânz: o portocală, o cană de iaurt neîndulcit, un ou fiert, pâine de secară.

Cină: 150 de grame de friptură, un citrice, iaurt natural, biscuiți.

A patra zi

Prânz: 100 de grame de brânză de vaci fără grăsime, o roșie proaspătă, un castravete proaspăt, o felie de pâine de secară.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Cină: 150 de grame de carne de vită fiartă, un măr, câteva roșii, o felie de pâine de secară.

A cincea zi

Prânz: 200 de grame de pește fiert cu conținut scăzut de grăsimi, o cană de chefir, câteva roșii.

Cină: ou fiert, roșii și salată verde.

Alimente de evitat:

  • Cereale (quinoa, orz, paste, pâine și altele)
  • Legume cu amidon (leguminoase, porumb, cartofi, cartofi dulci)
  • Fructe bogate în carbohidrați (fructe uscate, ananas, banane, mango)
  • Alimente procesate (fast-food, șuncă, chipsuri, dulciuri și multe altele)
  • Băuturi îndulcite (ceai dulce, cafea dulce, sucuri, sifon)

Beneficiile acestei diete

Știi deja că această dietă include numeroase alimente sănătoase, inclusiv fructe proaspete, legume, ouă și proteine slabe. Toate acestea sunt pline de nutrienți sănătoși – antioxidanți, vitamine și minerale – care susțin buna funcționare a organismului.

Planul de dietă cu ouă fierte exclude, de asemenea, din meniul tău alimentele hipercalorice, bogate în carbohidrați, îndulcite și procesate, precum și băuturile nesănătoase. 

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Astfel de tipuri de alimente pot fi legate de riscuri mai mari de cancer, boli de inimă și obezitate. Băuturile îndulcite nesănătoase pot contribui la creșterea tensiunii arteriale, la rezistența la insulină, la inflamații și nu numai.

Susținătorii acestui plan de nutriție susțin, de asemenea, că oferă și alte câteva beneficii pentru sănătate – păr, unghii și oase mai puternice, o vedere sănătoasă și un control îmbunătățit al zahărului din sânge. 

Ouăle, care stau la baza acestei diete, pot oferi, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate. De exemplu, acestea ar putea contribui la întărirea mușchilor, la susținerea sănătății creierului și a sistemului imunitar și la scăderea riscurilor de boli de inimă. De asemenea, pot oferi un nivel ridicat de energie și vă pot îmbunătăți sănătatea pielii. 

Alimentele care scad pofta de mâncare

Fibrele alimentare, care se găsesc în fructe și legume, incluse în această dietă, au, de asemenea, o serie de beneficii. Ajută la menținerea sănătății intestinelor, normalizează mișcările intestinale, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și la obținerea unei greutăți sănătoase.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton