De ce nu există locul 13 în avion. Nu te așteptai la acest motiv

 Calin Maria Bianca
.

De ce nu există locul 13 în avion. Ei bine, cei care merg cu avionul, cu siguranță, au observat faptul că în majoritatea avioanelor, lipsește cu desăvârșire locul numerotat cu 13. Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului care ar putea fi motivul. În același timp, unii fie nu au observat acest lucru, fie nu au acordat importanță. Ei bine, la mijloc există o explicație destul de plauzibilă pentru absența acestui număr în navele aeriene!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ei bine, cu siguranță oricine a călătorit cu avionul a observat cum sunt așezate și numerotate locurile. Totuși, pentru cei ce nu știu, există două tipuri de companii care operează zboruri pentru pasageri, companii Low Cost și de Linie. În timp ce la Low Cost locurile sunt de cele mai multe ori compuse din două rânduri, poziționate stânga-dreapta, fiecare rând având câte trei scaune, la celelalte lucrurile stau puțin diferit.

Citește și: La ce este expus corpul uman în timpul zborului cu avionul. 8 reacții despre care nu știai

Citește și: Ce nu ai voie să faci în avion pe parcursul zborului. Sfaturi pentru o experiență plăcută

Mai concret, cele de Linie sunt companiile care operează zboruri de lungă durată, cu clase diferite. De obicei, au trei rânduri, două poziționate la geam cu câte două sau trei locuri, iar rândul din mijloc cu câte patru locuri. La momentul îmbarcării în aeronavă, angajații companiei de zbor sunt desemnați să antreneze pasagerii în cazul unor situații neprevăzute. Pe lângă acest training, pasagerii primesc ajutor pentru a-și găsi mai ușor locurile primite pe timpul călătoriei. Totuși, mulți au realizat că locul 13 lipsește.

Citește și: De ce a fost Anca Dumitra la un pas să renunțe la cununia cu soțul austriac: „A fost cu peripeții'. Ce nume poartă acum, după căsătorie

Citește și: Ani Crețu, la un pas de tragedie în luna de miere din Mauritius. Experiența care i-ar putut fi fatală: „Am înlemnit'

De ce nu există locul 13 în avion. Nu te așteptai la acest motiv

Ei bine, călătorind cu avionul, mulți pasageri au constatat de-a lungul timpului faptul că numărul 13 nu există la unele companii aeriene. Explicația este una cât se poate de simplă și are la bază superstițiile din moși strămoși. Pe vremuri, se spunea clar că numărul 13 este aducător de noroc. Prin urmare, pentru a evita ca biletul cu locul nr 13 să nu fie cumpărat, cât și pentru a nu aduce neplăceri pasagerilor, multe companii l-au eliminat.

Majoritatea deciziilor și proceselor din cadrul aviatic sunt gândite și aprobate pentru a respectiva siguranța cetățenilor. Răspunzând la temerile anumitor culturi, cele mai multe companii au renunțat la folosirea numărului 13, precum Air France, Iberia, Ryanair, Lufthansa sau Alaska Airlines.

În Italia a fost scos și numărul 17 de la companiile aeriene

Nu doar numărul 13 este considerat aducător de ghinion. În Italia, și numărul 17 este semn rău și de prost augur. Cu siguranță vă întrebați de ce, astfel că explicația oamenilor de știință este una simplă. Numărul 17 este considerat număr ghinionist datorită semnificației cifrelor romane. Scris în latină, 17 este XVII, rearanjarea acestora fiind VIXI, care se traduce prin „viața mea s-a încheiat'.

Nimeni nu își dorește să stea pe un astfel de loc, cu o asemenea semnificație, mai ales deasupra norilor, unde oriunde se poate întâmpla ceva. Prin urmare, multe dintre companiile aeriene interne din Italia, au renunțat la folosirea numărului 17, cât și 13.

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton