De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi

.

De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi. Toată lumea gătește paste pentru că sunt extrem de gustoase și se prepară rapid. Italienii preferă să le facă în cel mai simplu mod, cu doar câteva ingrediente. În schimb, există și anumite persoane care le consumă cu mai multe ingrediente. O greșeală comună pe care o fac aceștia este legată de clătirea lor. Iată de ce nu e bine să faci asta.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi. Fie că ne dorim un prânz rapid sau ne place o rețetă anume cu paste, le pregătim așa cum știm din auzite. Le fierbem, le clătim și le amestecăm cu celălalte ingrediente. Ei bine, adevărul este că pasul doi trebuie evitat neapărat.

De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi. Gospodinele trebuie să evite să clătească pastele după ce au fiert. Chiar dacă pare un pas important, realitatea este cu totul alta. Iată de ce nu trebuie să clătești pastele după fierbere.


Citește și: Plante care absorb umiditatea

Citește și: Ce se întâmplă când pui scorțișoară în ghiveciul de flori

Citește și: Ce se întâmplă în corp dacă nu mâncăm atunci când ne e foame

Citește și: Ce înseamnă când te mănâncă palma.Superstiții străvechi

De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi

De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi. Pastele sunt întâlnire în toată lumea, sub diferite forme și gusturi. Ei bine, dacă vrei să pregătești niște paste adevărate, ca în Italia, trebuie să ții cont de anumite trucuri. Chiar dacă folosești spaghete, penne, tagliatelle sau rigatoni, este nevoie să fii atentă la un anumit lucru.


Mai exact, după ce ai terminat pastele de fiert, așa cum îți indică instrucțiunile, nu trebuie să le clătești. Pastele trebuie fierte aldente, iar dacă tu le bagi în jetul de apă rece după fierbere, acest lucru nu va face decât să oprească procesul termic. De asemenea, clătirea pastelor după fierbere nu trebuie să aibă loc și din cauza faptului că iei tot amidonul de pe ele, iar acest lucru te va ajuta la preparea cu sosul.

Pastele trebuie să fiarbă cu sosul, asta pentru a-și împrumuta aromele. De asemenea, poți adăuga deasupra și o cantitate mică de apă în care au fiert pastele. Asta le va face să aibă o consistență mai groasă.


Cu toate aceste trucuri puse la dispoziție, te poți apuca acum de făcut paste. Poți încerca să prepari Spaghete cu sos de roșii, Paste Arrabiata, Spaghete Carbonara, Paste gratinate la cuptor cu patru tipuri de brânză, Paste cu pui sau Paste cu ton din conservă.

sursă foto- Pixabay