Cum se păstrează corect cafeaua

.

Cum se păstrează corect cafeaua. Dacă îți placi să consumi cafea din diferite motive, fie pentru că îți dă un boost de energie sau doar pentru că îți place gustul, trebuie să știi că modul în care o depozitezi este foarte important. Astfel, îți vom spune cum să păstrezi corect cafeaua chiar la tine acasă, pentru a te bucura de o aromă intensă.


Cum se păstrează corect cafeaua. Cafeaua este consumată la scară largă și fie ne place să o bem pentru gust, fie pentru a ne da energie. Totuși, trebuie să ținem cont de anumite lucruri atunci când venim cu o pungă de cafea acasă, pentru că, dacă nu este depozitată corect, riscăm să se strice și să nu o mai putem consuma. Astfel, mai jos îți vom spune cum să păstrezi corect cafeaua chiar la tine acasă.

Citește și: Cum slăbești cu bicarbonat de sodiu

Citește și: Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze 


Citește și: Cele mai frumoase insule din lume 

Citește și: Căderea părului: cauzele care duc la pierderea părului și soluții eficiente pentru regenerarea părului

Cum se păstrează corect cafeaua

Cum păstrezi corect cafeaua. Dacă îți cumperi cafea macinată, cel mai bine ar fi să o păstrezi în ambalajul original, doar dacă acesta este unul de calitate, respectiv o pungă căptușită la interior cu staniol și prevăzută cu un sistem de ventilație special conceput să păstreze aroma intactă.

După ce ai decis să desfaci ambalajul, cafeaua trebuie pusă într-o cutie de metal sau de sticlă cu capac, pe care o vei pune cât mai departe de razele soarelui, de exemplu, într-un dulap.

Cafeaua poate fi ținută și în ambalajul original, însă doar pentru câteva zile. Ulterior, trebuie transferată într-un borcan de sticlă care se poate închide etanș. Totodată, există și varianta de păstrare la congelator, dar pentru a fi eficientă este necesară sigilarea perfectă.


Dacă ți-ai cumpărat cafea și este ambalată într-o pungă din hârtie alimentară, cafeaua rămâne aromată doar pentru o perioadă de 5-6 zile. Aroma se păstrează până la două săptămâni de la deschidere în pachetele speciale, cu valve care permit aerisirea cafelei, dar nu lasă aerul să pătrundă, scrie Spynews.

Când expiră cafeaua, în funcție de condițiile de păstrare

În funcție de condițiile în care păstrăm cafeaua sigilată, aceasta are perioade diferite de expirare.


– cafeaua boabe sigilată: 6 – 9 luni în cămară/ 2 -3 ani în congelator

– cafeaua măcinată sigilată: 3 – 5 luni în cămară/ 1- 2 ani în congelator

– cafeaua instant sigilată: 2 – 20 de ani în cămară/ infinit la congelator

Dacă am dechis pachetul de facea, trebuie să ținem cont că aceasta poate expira astfel:

– cafeaua măcinată desigilată: 3 – 5 luni în cămară/ 3 – 5 luni în congelator

– cafeaua boabe desigilată: 6 luni în cămară/ 2 ani în congelator

– cafeaua instant desigilată: 10 luni în cămară/ infinit în congelator

sursă foto- Pixabay