Cum se curăță pielea întoarsă. Trucuri ieftine

 Lupescu Anca
.

În timp ce pielea întoarsă are cu siguranță un aspect catifelat și bogat, este la fel de incontestabil faptul că se pătează, se zgârie și se aplatizează cu ușurință. De aceea, este atât de important să știți cum să aveți grijă de pielea întoarsă.

Cum se curăță pielea întoarsă

O periere și o curățare periodică vă vor menține pantofii, jacheta, pălăria, pantalonii și mobila din piele întoarsă la fel de bine ca în ziua în care le-ați cumpărat.

Ce este dieta flexiteriană și cum se ține. Reguli de bază

Dar și mai important, trebuie să tratați cu promptitudine orice uzură a materialului pentru a evita petele permanente sau deteriorarea materialului.

Deși nu este cu adevărat dificil de curățat și întreținut acest material, el necesită mai multă atenție decât multe alte tipuri de piele, motiv pentru care veți găsi aceste sfaturi utile.

Îngrijirea de bază a pielii întoarse

Cel mai bun mod de a vă păstra pantofii, pălăriile, mobilierul de casă și mănușile din acest material cu aspect plăcut este prin îngrijire preventivă regulată. 

Ce dietă ține Alina Pușcaș pentru a se menține în formă: „Nu ciugulesc nimic’

Deși, ca regulă generală, ar trebui să lăsați hainele sau pantofii acasă în zilele în care se anunță ploaie, inevitabil, la un moment dat, veți fi surprins de o ploaie neașteptată, veți călca într-o baltă sau veți merge pe iarbă umedă.

De aceea, îmbrăcămintea, încălțămintea și accesoriile din piele întoarsă ar trebui toate tratate cu un spray care respinge apa. Spray-ul impermeabil îl puteți găsi la orice magazin de specialitate, online sau în magazinele de pantofi.

Dieta lui Carmen Brumă. Ce mânâncă iubita lui Mircea Badea la micul dejun, în post

Pentru a fi în siguranță, testați mai întâi spray-ul într-o zonă puțin vizibilă. Dacă totul este în regulă, mergeți mai departe și aplicați spray-ul pe toată încălțămintea sau pe alte articole din acest material și lăsați-l să se usuce complet.

 Deși ar trebui să evitați în continuare apa atunci când purtați piele întoarsă, produsul de protecție va diminua considerabil șansele de pătare în cazul în care articolele se udă. Reaplicați-l o dată în fiecare sezon pentru cea mai bună protecție.

Periajul regulat al acestui materiale este o altă necesitate, indiferent dacă este vorba de un obiect de purtat sau de un decor pentru casă. 

Ce dietă drastică a ținut Axinte. Actorul cântărește toate alimentele

Investiția într-o perie

O perie bună care are atât sârmă de alamă, cât și peri naturali de porc pentru o curățare temeinică, dar delicată, îndepărtează praful și murdăria, restaurând în același timp materialul.

Chiar ar trebui să vă periați articolele după fiecare purtare sau să folosiți peria pe mobila din piele de căprioară săptămânal, dar dacă acest lucru vi se pare prea mult efort, atunci propuneți-vă o dată pe lună.

Periați bine pielea pe toată suprafața, lucrând doar cu mișcări de du-te și vino. Nu faceți cercuri și nu împingeți pielea în direcții diferite. Periajul regulat este cel mai bun mod de a păstra aspectul plăcut și de a îndepărta praful sau petele ușoare.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Cum se elimină petele de pe pielea întoarsă

Adesea, o periere temeinică este tot ce este necesar pentru a îndepărta murdăria, dar dacă lucrurile par foarte murdare, va trebui să mergi puțin mai departe.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Dacă pata este uscată, luați o radieră de creion. Lucrați cu radiera peste pată, făcând mici mișcări circulare și aplicând o presiune ușoară. Periați pielea pentru o reface odată ce pata a dispărut.

Pata este încă acolo? Mergeți la cămară pentru niște oțet alb. Turnați puțin pe o cârpă curată și uscată și frecați oțetul pe zona pătată. Lăsați să se usuce la aer, apoi periați locul pentru a îndepărta orice urmă de urmă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton