Cum scapi de teama zborului cu avionul. 5 sfaturi de la psihologi

 Calin Maria Bianca
.

Cum scapi de teama zborului cu avionul. În timp ce unele persoane sunt dispuse să călătorească cu avionul de nenumărate ori pe zi, altele nu știu cum să își facă curaj și să își învingă teama. Ei bine, mai mulți psihologi au analizat cu mare atenție această frică de zbor și au venit cu o serie de sfaturi pentru cei care nu au reușit să părăsească meleagurile românești pe cale aeriană doar din caza fricii de înălțime și avion.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Frica de a calători cu avionul îi stpâneste pe foarte multi oameni. Ce-i drept, este extrem de greu de gestionat, mai ales că nu ai puterea de control așa cum o poți avea când este vorba de mers cu mașina. Totuși, dacă și tu te numeri printre cei cărora le este frică de zbor, ar trebui să știi că acest mijloc de transport este printre cele mai sigure.

Citește și: De ce nu ai voie cu lichide în avion

Citește și: Obiecte admise și interzise în bagajul de mână.Ai sau nu voie cu medicamente în avion?

Citește și: Actrița Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani

Citește și: Cine este Bruja de la America Express.La ce altă emisiune a mai participat

Conform unor studii, riscul să mori ca urmare a prăbușirii unui avion este de 1 la 1 milion. În același timp ce riscul producerii unui accident de masină este de 1 la 5.000. Riscurile sunt minime, iar frica este majoră, cu toate că fobia de accident și teama că ceva rău ar putea să se întâmple este nejustificată.

Cum scapi de teama zborului cu avionul

Potrivit mai multor psihologi care au analizat teama de a zbura cu avionul, aceasta apare ca urmare a faptului că nu putem controla situația. Nu vedem pilotul, doar il auzim când anunță altitudinea sau locația, iar acest fapt cauzează o stare de neliniște în corpul uman. De asemenea, tot o stare de nesiguranță este și atunci când stewardesele anunță modul de folosire a măștilor pentru oxigen.

5 sfaturi de la psihologi pentru a depăși teama de avion

Ei bine, turbulențele, înfundarea urechilor, altitudinea exagerat de mare și faptul că vezi norii pe geam, înăspresc și mai mult această frică de a zbura. Nu există pastile sau tratamente care să ne alunge teama. Totul ține doar de noi și de psihicul nostru. Psihologii au pregătit câteva sfaturi și tehnici de relaxare, care dacă sunt folosite, te pot ajuta să ai parte de un zbor lin și plăcut.

  1. Ascultă muzică – pentru a nu te mai concentra pe zgomul produs de avion.
  2. Citește o carte – pentru a nu sta cu gândul la turbulențele din timpul zborului.
  3. Gândește-te la destinația frumoasă pe care urmează să o viziteză. Acest lucru îți distrage atenția de la zbor.
  4. Alege un loc lângă aripile avionului. În acest fel nu o să mai simți intensitatea tubulențelor și nici nu mai auzi gălăgia produsă de aeronavă.
  5. Inspirați adânc și eliberați aerul treptat. acest lucru pentru a te calma și a nu face un atac de panică.

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton