Cum scapi de condensul de pe geamuri în sezonul rece. Ne poate afecta starea de sănătate

 Calin Maria Bianca
.

Metodele prin care scapi de condensul de pe geamuri în sezonul rece. Te-ai săturat ca atunci când vine sezonul rece și dai drumul la căldură în casă sau gătești să te confrunți cu condensul pe geamuri. Ei bine, pe lângă aspectul inestetic, trebuie să știi că această problemă ne poate afecta inclusiv starea de sănătate. Iată cum putem să rezolvăm acest aspect și să scăpăm de condensul de pe geamuri pe perioada anotimpului rece.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Condensul pe geamuri este tot mai des întâlnit în sezonul rece. Fie că vorbim de case sau de apartamente, este nelipsit, mai ales când diferența între temperaturile de afară și cele din casă este mare. Se poate observa cu ochiul liber cum fereastra este plină de umezeală. Bineînțeles, este și un motiv foarte bine întemeiat pentru care apare condensul.

condens-6condens-6

Pe lângă faptul că apare atunci când afară sunt prea puține grade, iar în casă prea multe, condensul este și din cauza nivelului de umiditate din propria încăpere. Mai mult decât atât, un alt factor poate fi și respirația, care se depune mult mai repede pe geamuri în sezonul rece. Iată cum poți scăpa de acest disconfort prin două metode simple.

Citește și: Rețetă dulceață de lapte.Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Citește și: Electrocasnicele incorporabile – simplu trend sau investiție de lungă durată?

Citește și: Titus Antonescu, după ce el și soția lui Nosfe au fost eliminați de la Chefi la cuțite:„Pe tine te iubesc cel mai mult de aici'

Citește și: De ce nu au făcut Liviu Vârciu și Anda Călin nunta până acum:'Nu ne punem de acord cu…'

Metodele prin care scapi de condensul de pe geamuri în sezonul rece

Te-ai săturat de ștersul geamurilor încontinuu în sezonul rece și nu știi cum poți scăpa de condens? Îți prezentăm două metode simple și utile oricărei gospodine. Una dintre ele ar fi achiziționarea unui dezumificator. Acesta atrage curenții de aer cald în bobinele sale printr-un ventilator, astfel că ar dispărea condensul din casă.

Cum poți scăpa de condens fără a da prea mulți bani

În ziua de azi, nu oricine își permite să achiziționeze un dezumificator. Acesta ar insemna o investiție destul de serioasă. Pentru cei care nu dispun însă de acești bani, există soluții de rezervă. Una dintre ele ar fi un dezumificator de unică folosință, care se găsește în orice supermarket. Dacă totuși vrei o soluție pe loc, aceasta ar fi deschiderea geamului imediat cum observi apariția condensului.

Condensul ne poate afecta starea de sănătate

Nu doar estetic reprezintă un aspect negativ condensul. Acesta afectează chiar și sănătatea celor din încăpere. Te întrebi cum poate să ducă la probleme de săntătate condensul? Este simplu! Apa de pe geamuri crește nivelul de umiditate dintr-o încăpere și astfel se poate forma mucegaiul. Umiditatea excesivă și mucegaiul duc la boli respiratorii, iritații ale pielii, dureri de cap, alergie și chiar depresie.

'Organismul se supraincalzeste. In loc sa racoreasca organismul, transpiratia ramane pe suprafata corpului supraincalzindu-l. Acest lucru creeaza disconfort in timpul noptii, perturband somnul.

In incercarea organismului de a se raci, creste ritmul respiratiei, inima pompeaza mai mult sange catre extremitati si mai putin catre organele vitale. Iar efectele sunt o stare de dezorientare, lipsa de energie si crampe musculare. De asemenea, supraincalzirea corpului duce la deshidratare', potrivit sfatulmedicului.ro.

Truc din bătrâni pentru a scăpa de condens

Un alt truc, pe care buncii și străbunicii noștri obișnuiau să-l folosească atunci când se confruntau cu condensul pe perioada iernii este cel cu sarea de bucătărie. Mai simplu și ușor ca niciodată. Tot ce ai de făcut este să iei un bol și să pui sare de bucătărie în el. Sarea absoarbe imediat umezeala, astfel că nu o să te mai confrunți prea tare cu condensul pe geamuri.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton