Cum să îți planifici mesele pentru o săptămână și să economisești bani

 Lupescu Anca
.

Cum să îți planifici mesele pentru o săptămână? Pentru cei care nu au mai făcut asta niciodată, planificarea meselor poate părea o practică evazivă sau o sarcină copleșitoare, dar asta se datorează de obicei faptului că ne gândim la planificarea meselor din punctul final – când toate rețetele au fost selectate, când toate cumpărăturile au fost făcute și o săptămână de mese a fost pregătită cu succes. 

Cum să îți planifici mesele pentru o săptămână

Există trei etape cheie: selectarea rețetelor, cumpărarea ingredientelor și pregătirea meselor. Acești pași ar putea părea destul de evidenți și, în mare parte, sunt, dar există o strategie esențială în cadrul fiecăruia dintre ei. 

Ce să porți la prima întâlnire. Reguli de bază

Strategia este cea care face ca planificarea meselor să merite tot efortul – sau poate doar banii pe care îi economisește! 

Alege rețetele

Alegerea rețetelor tale  este cel mai important pas, deoarece pune în mișcare întregul proces. Dar nu ar trebui să alegi doar o grămadă de rețete și să speri la ce e mai bun. 

Gândește-te la planul tău de masă cu cel puțin trei zile înainte de îl face, astfel încât să ai câteva zile pentru a trece prin întregul proces de a face o listă de cumpărături, de a face cumpărături și apoi de a pregăti.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Gătește rețete pe care le știi + o rețetă nouă: Alcătuiește acea listă principală de rețete pe care le știi pe de rost – cele pe care le faci săptămână de săptămână. Apoi, adaugă una sau două rețete noi în fiecare săptămână.

Alege rețete bazate pe ingrediente comune: Aceasta este o altă mișcare bună și începe prin a te uita la ceea ce ai deja în frigider, congelator și cămară. Gătește lucruri pe care vrei cu adevărat să le mănânci: S-ar putea să trebuiască să petreci ceva timp în plus pentru a descoperi rețete potrivite, dar merită dacă totuși abia aștepți să le mănânci.

Lista de cumpărături

Acest lucru nu este atât de anevoios sau de dificil de realizat în timp pe cât pare. Dacă îți faci lista finală de cumpărături în acest fel, nu vei mai cumpăra niciodată ingrediente atunci când deja le ai.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Petrece o oră înainte pentru a pregăti totul

Ți-ai ales rețetele, ai făcut o listă de cumpărături, ai făcut cumpărăturile pentru mese, iar acum ai ajuns în punctul în care planul devine cu adevărat cină. Dar mai este un pas – și acesta te va ajuta să învingi oboseala de a găti în timpul săptămânii. Trebuie să faci niște pregătiri!

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Ia-ți o oră ca să tai toate legumele, să faci supa clară dacă ai nevoie sau orice altceva mai ai nevoie și poți face din timp. 

Ceea ce ar trebui să faci depinde de rețetele pentru săptămâna respectivă, dar tăierea usturoiului în cubulețe, tocarea legumelor, spălarea salatei și a ierburilor și chiar gătitul unor bucăți de carne în avans este întotdeauna un ajutor masiv.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Pur și simplu depozitează mâncarea în caserole sau recipiente și lasă-le în frigider pentru fiecare zi a săptămânii. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton