Cum să folosești emoțiile negative în favoarea ta! Ce mesaje transmit acestea

De ce punem la zid emoțiile negative? Ele au un rol foarte important în viața noastră, ghidându-ne către alegeri și relații mai bune.

Avem tendința de a spune că tristețea, frica, furia, dezgustul sunt niște emoții negative de care trebuie să fugim! Total fals, emoțiile nu sunt bune sau rele, ci au un rol adaptativ și e important să ascultăm ce ne transmit ele.

Tristețea în mod surprinzător ne face mai atenți la nevoile noastre, mai empatici și ne ajutăm să ne conectăm la sine și la ceilalți.

Frica ne ajută la supraviețuim, iar cele două frici înnăscute sunt frica de înălțimi și frica de sunete puternice. Dacă nu ne-ar fi frică am intra în situații care ne pun în pericol integritatea corporală sau chiar viața.

Citește și:

Semne că ești într-un echilibru emoțional fragil și trebuie să ai grijă de tine

Cum ajungi la burnout emoțional în cuplu! Atenție, vă poate distruge relația

Furia ne arată ce nu e confortabil pentru noi și unde e cazul să punem limite ori chiar să ieșim din povești toxice. Furia ne învață să spunem nu, să alegem ce e confortabil pentru noi.

Dezgustul ca și teama ne îndepărtează de ce ne pune în pericol și contribuie la sănătatea fizică prin eliminarea lucrurilor care ne-ar putea îmbolnăvi.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton