Cum să ai un „beach body” de invidiat în cel mai scurt timp

 Oana Tonca
.

Sosirea verii și a momentului în care trebuie ne expunem corpul pe plajă e o ocazie bună să reevaluăm modul în care arătăm și încrederea pe care o avem sau nu, în noi înșine. Urmează sfaturile de mai jos și, cu puțină consecvență, vei ajunge în cel mai scurt să gândești pozitiv despre prima ta zi de plajă.  

  • Începe să faci sport


Nu e  nevoie și nu e nici măcar recomandat să petreci mai mult de o oră făcând sport, acasă sau la sală. Contează foarte mult intenția și  intensitatea cu care faci exercițiile, iar dacă ai timp să stai pe telefon sau să te conversezi cu altcineva înseamnă că nu ești suficient de concentrată.

Așa că, înainte de orice, ai grijă să îți păstrezi concentrarea, să fii atentă la corpul tău (nu-i forța limitele!), să fii echipată corespunzător și să bei multă apă.

  • Exerciții individuale

Poziția flotare-scândură sau exercițiul scândură este un unul complet, de anduranță care îți  lucrează un număr mare de mușchi, de la brațe, la abdomen și picioare.

Se execută în felul următor: ia poziția unei flotări, însă așază-te pe coate și pe vârful picioarelor, astfel încât corpul tău să fie perfect paralel cu solul. Apoi rămâi în această poziție pentru 30 de secunde la început, până la câteva minute în timp.

Acest tip de exercițiu se numără printre cele mai eficiente pentru că topește' grăsimile și întărește întreg corpul.  Exercițiile scândură dinamice, cum sunt cele recomandate de site-ul runtastic.com, sunt de fapt mișcări din poziția de scândură, pe care le poți face pentru diversificare.

Alături de exercițiul de mai sus poți face și câteva genuflexiuni, flotări și alte exerciții pe care le cunoști. Ideal ar fi să faci cel puțin 30 de minute de sport în fiecare zi pentru tonifiere în mai puțin de o lună.

Foarte important, înainte de sport nu uita să-ți faci încălzirea!   

  • Sporturile în echipă

Sporturile de echipă nu sunt bune doar pentru menținerea unei bune condiții fizice dar ajută și la psihic, la relaxare, competivitate și încredere în sine. În plus, sunt de obicei și mai distractive decât sportul individual.  

Cel mai eficient ar fi să faci sport cu gașca de oameni cu care petreci cel mai mult timp, adică echipa de la muncă. Nu trebuie decât să cereți angajatorului vostru un abonament  7card care se poate face numai de către o companie pentru angajații săi, și  care vă permite să alegeți împreună cel mai convenabil centru de relaxare și sport dintre 600 de centre partenere.

Puteți merge împreună la volei, piscină, gimnastică aerobică, kangoo jumps,  Zumba sau alte dansuri. Veți petrece timp de calitate în echipă și asta va afecta cu siguranță, pozitiv,  și atmosfera de la muncă.

  • Păstrează o dietă potrivită

Pentru a pierde din greutate nu e suficient doar să faci sport, ai nevoie și de o alimentație corespunzătoare pentru a pierde din grăsime dar nu și din masa musculară. Cu alte cuvinte, să slăbești dar să-ți păstrezi un corp tonifiat.

Teoria deficitului caloric despre care toată lumea vorbește în ultima vreme pare să fie cheia spre pierderea în greutate într-un mod sănătos. Deficitul caloric este de fapt un concept logic și de bun simț și se referă la  consumarea unei cantități mai mici de calorii decât consumi. Cu alte cuvinte, cu puțin sport și mese echilibrate vei ajunge în scurt timp să arăți cum ți-ai dorit.

De asemenea, apa este poate cel mai important element pe care trebuie să-l incluzi în orice dietă. Bea cel puțin 2  litri de apă pe zi pentru a scăpa de celulită, a-ți menține elasticitatea pielii și tonusul.

Secretul este însă, ca orice dietă alegi,  să nu te grăbești, graba e motivul principal pentru care oamenii adoptă diete extreme și pierd masă musculară. „Nu atingerea țelului te face fericit ci schimbările care se petrec în interiorul tău pe parcursul drumului.Ce te face atractiv pentru ceilalți e încrederea în sine născută din succese mici și repetate, nu abdomenul 6-pack', scrie thinkeatlift.com .

Tips & Tricks

Dacă urmezi sfaturile de mai sus dar rezultatele nu sunt tocmai satisfăcătoare, poți folosi în plus câteva trucuri ce-ți vor avantaja silueta.

  • Outfitul. Poartă platforme, te înalță și, prin urmare, îți subțiază silueta. Alege un costum de baie întreg, de preferat negru, cu model în dungi și poartă bluze lejere, dar cambrate.
  • Crema autobronzantă. Exfoliază-ți pielea, aplică o cremă hidratantă și apoi aplică uniform  crema autobronzantă potrivită pentru culoarea pielii tale. O piele deja bronzată va constitui cu siguranță un atu în prima ta zi de plajă.
  • Postura. Păstrează-ți mereu spatele drept și capul sus iar când stai pe nisip ține-ți genunchii ridicați, îți va avantaja coapsele și va conduce privirea spre partea de sus.

Însă, cel mai important lucru pe lângă cele de mai sus este ceea ce transmiți. Dacă ai puțină grijă de corpul tău și emani încredere de sine, cu siguranță prima ta zi la plajă va fi un succes!  

Surse foto:Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton