Cum să ai o garderobă ordonată și curată

 bogdan.galca
.

Prima impresie este importantă, dar la fel de important este modul în care îți îngrijești hainele.

Moliile sunt dușmanii de temut ai obiectelor vestimentare, dar cu băgare de seamă trebuie să fii și la modul în care le împachetezi în sertare sau în dulap.

Un dressing încărcat nu doar arată urât, dar te și împiedică să găsești hainele de care ai nevoie, mai ales când timpul nu este în favoarea ta.

Un aspect la care te mai poți gândi este acela că din când în când o reorganizare generală a garderobei este utilă. Dacă nu mai folosești de ani buni o anumită rochiță sau geacă, donează-le. Astfel, vei face loc unor haine noi și te vei debarasa de cele pe care nu le mai folosești.

  1. Folosește separatoare, organizatoare și cutii

De câte ori nu ai deschis sertarul ca să îți găsești șosetele preferate și ai renunțat frustrată?

Aglomerația de obiecte într-un spațiu mic nu este doar inestetică, dar nu face altceva decât să te enerveze pentru că nu ai găsit obiectul căutat.

Investește în separatoare pentru șosete și lenjerie intimă. Coșulețele sau cutiile de pânză de asemenea îți vor salva spațiul din dulap pentru alte articole vestimentare pe care să le folosești. Acestea nu sunt doar practice, dar arată drăguț și pot înviora spațiul din camera de dormit.

Dacă ai multe eșarfe și curele, strânge-le laolaltă, aruncă ce nu îți mai place sau este vechi și folosește tuburi sau recipiente mici din carton pentru a le depozita.

   2.  Regândește felul în care așezi încălțămintea 

Încălțămintea ocupă mult spațiu, așa că investește pentru început în cutii de depozitare pentru cizme de iarnă, teniși sau sandale. Împachetează-le în pungi de pânză, șterge-le bine pe talpă și aranjează-le în cutii speciale.

Și cum mirosul neplăcut de pantofi este o problemă des întâlnită, înainte de depozitare introdu câteva frunze de salvie și levănțică în pantofi și lasă-i o noapte întreagă pe balcon, la aer proaspăt. Acest truc va ajuta la diminuarea mirosului urât.

   3. Organizează-ți spațiul

Multe persoane preferă să aibă toate obiectele vestimentare la un loc ca să le vadă mai bine, dar trierea lor face diferența. Este important să ții cont și de locul sau situația în care porți un anumit outfit:

  • Haine de birou sau de zi;
  • Haine de party sau cocktail;
  • Haine pentru activități sportive;
  • Haine de casă.

La fel de important este să îți dai seama de afinitatea pe care o ai pentru anumite haine din garderobă. Poți, deci, să păstrezi unele dintre ele, să le dai prietenelor sau să le donezi unor persoane care cu siguranță au mai multă nevoie de ele decât tine.

  4. Parfumează spațiul

Nu uita să folosești odorizante cu aromă de vanilie sau lavandă pentru haine. Alege ce îți place ție și îți oferă o stare de bine atunci când deschizi ușile dulapului. Un truc simpatic este să pui printre hainele din sertar sau chiar din bagajul de călătorii un săpun handmade. Cu diferite arome pentru toate gusturile, acesta va da cu siguranță un miros aparte hainelor tale.

Motivează-te în acest weekend să deschizi larg ușile dulapului pentru a-ți reconfigura garderoba. Dă drumul la muzică și fă curat în sertare și în șifonier. Este o activitate care va dura câteva ore bune, așa că înarmează-te cu răbdare, odorizante de haine cu vanilie și noile cutii de depozitare pe care le-ai achiziționat.

Photo credit: Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Miniprix

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton