Cum poți transforma baia într-un sanctuar de liniște, calm și relaxare

.

Cu toții am văzut casele vedetelor cu sute de metri de grădini luxuriante, piscine și spa-uri care dau senzația că proprietarii sunt în vacanță pe tot parcursul anului. La nivel individual, nevoia de relaxare și calm vine mai ales pe fondul vieții din ce în ce mai agitate și a presiunilor care apar din toate direcțiile. Drept urmare, fiecare dintre noi își dorește timp pentru sine, preferabil în intimitatea propriului cămin. În acest context, baia poate deveni acel sanctuar pe care ni-l imaginăm; acel loc mirific în care să ne relaxăm și, în același timp, să ne încărcăm bateriile. Mai jos sunt câteva sugestii pentru a transforma orice baie, indiferent de dimensiune, într-un sanctuar. 

Fă ordine și scapă de obiectele nefolositoare


Felul în care arată baia ta este foarte important pentru a da acea senzație de pace și calm. Este aproape imposibil să te relaxezi într-o baie în care toate lucrurile sunt aruncate peste tot. Studiile arată că un stil minimalist ajută la deschiderea vizuală a încăperilor și oferă o stare de liniște. Pune produsele pe care le folosești des într-un coș sau într-un dulap la care ai acces rapid. 

Pentru obiectele pe care le folosești mai rar, poți alege coșuri de depozitare pe care să le ascunzi sub chiuvetă sau chiar în debara. Dacă ai o baie minusculă, montează rafturi pe verticală și sortează produsele pe care le ai în funcție de scop (de îngrijire, curățenie etc). Alege coșuri din răchită pentru organizarea prosoapelor și montează rafturi deasupra toaletei pentru săpunuri, șampoane, geluri de duș și loțiuni de corp. Alternativ, poți pune lichidele din baie în recipiente transparente etichetate – acest lucru va contribui la oferirea unei atmosfere de ordine și calm. 


Creează o atmosferă relaxantă

Nu este nicio problemă dacă nu ai loc pentru o cadă de mari dimensiuni, cum vezi în filme. Poți alege o cabină de duș prevăzută cu două capete de duș: unul care să imite căderea ploii și al doilea pentru masaj – nu ocupă mult spațiu, dar te face să te simți ca la spa. Mai mult, alege scruburi și exfoliante care se potrivesc pielii tale pentru un plus de relaxare și întinerire a tenului. Combină-le cu perii, bureți naturali, sare de mare și câteva lumânări parfumate, pentru o atmosferă cu adevărat luxuriantă. Fie că apelezi la un spa homemade în fiecare zi sau doar o dată pe săptămână, un duș fierbinte în acest cadru sigur va elimina stresul acumulat și te va face să te simți revitalizată. 


Alege culorile potrivite

Pentru o atmosferă relaxantă, alege tonuri de alb, bej sau azuriu. Aceste nuanțe creează o atmosferă primitoare și întăresc ordinea. De asemenea, nuanțele pământii așa cum sunt maro, gri sau verde oferă o atmosferă naturală, organică și au efect calmant. Pentru o baie mică este bine, totuși, să eviți culorile prea puternice (maro închis, verde pur etc) și să optezi, în schimb, pentru gri deschis, bej sau verde pal. 


Gândește-te la mirosuri și arome

O experiență cu adevărat luxuriantă începe de la primii pași pe care îi faci în baie. De aceea, mirosul este foarte important. Pentru o oază de aromaterapie poți apela la o gamă largă de produse, de la lumânări parfumate care dau senzația de intimitate, până la uleiuri esențiale, săpunuri parfumate sau loțiuni de corp. Lavanda, iasomia sau eucaliptul sunt printre cele mai calmante arome. 

Adaugă un strop de natură

Fie că e vorba despre culori sau chiar plante, prezența naturii în baie oferă și ea o atmosferă plăcută. Există inclusiv studii care spun că natura reduce stresul și anxietatea și simplul fapt de a privi o plantă contribuie la reducerea stresului, indiferent dacă locuiești într-un oraș mic sau în mijlocul unei metropole. Mai mult, introducerea florilor sau a plantelor verzi în baie aduce un plus de oxigen și face încăperea să prindă viață. De exemplu, plantele suculente precum aloe vera, arborele de jad sau sempervivum sunt rezistente și nu necesită îngrijire suplimentară. 


Nu uita de prosoape

Puține lucruri te fac să te simți mai bine și îți amintesc de atmosfera unui spa decât să te înfășori într-un prosop moale și supradimensionat. Pentru a încheia câteva zeci de minute de grijă este nevoie de un astfel de prosop. Alege un prosop gros și absorbant, preferabil din bumbac, deoarece acest material este unul dintre cele mai moi și rezistent în timp.  

Transformarea băii într-un sanctuar nu trebuie să însemne o redecorare completă a încăperii. Este suficient să faci puțină ordine, să aprinzi câteva lumânări parfumate, să te înconjori de miros de lavandă și să te înfășori la final cu un prosop moale, pentru o atmosferă cu adevărat relaxantă.  


Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Brico Depot