Cum îți protejezi telefonul și îl ferești de daune în cazul unor evenimentele neprevăzute

 bogdan.galca
.

La fel ca mulți alții, probabil că și tu ai făcut eforturi substanțiale pentru a-ți cumpăra telefonul actual. Performant și cu un design atractiv, acesta îți este un companion de încredere și, mulțumită funcționalităților sale, îți simplifică o mare parte a activităților zilnice. 

În ciuda performanței, a autonomiei ridicate, a bateriei și a funcționalităților variate, orice smartphone vine cu un defect – fragilitatea. Probabil că îți amintești vremea clasicelor telefoane cu butoane, care puteau fi scăpate la ordinea zilei fără a suferi măcar o zgârietură, iar acum te întrebi de ce smartphone-urile moderne nu pot fi la fel de rezistente. 

Explicația este, însă, foarte simplă. Din dorința de a crea un telefon ușor, subțire, cu touch screen și cu linii fine, majoritatea producătorilor au decis să pună pe plan secund rezistența la șoc. De aceea, pentru a evita situația în care telefonul tău va fi distrus parțial sau total doar pentru că, într-o clipă de neatenție, l-ai scăpat, este cazul să îl protejezi corespunzător. Iată cele mai bune metode prin care îți poți feri smartphone-ul de accidente. 

Folosește o folie de protecție 

Probabil că ai pățit, măcar o dată în viață, să scapi telefonul din mână, iar după ce l-ai ridicat de jos, primul lucru pe care l-ai făcut a fost să te asiguri că ecranul este încă în stare bună. Poate că smartphone-ul nu a fost afectat atunci, însă, când vine vorba despre un astfel de gadget, nu trebuie să te bazezi pe noroc, ci să iei măsuri pentru a-l proteja. 

Cu ajutorul unei folii de protecție, ecranul telefonului tău va fi ferit de orice impact cu solul, dar și de eventuale zgârieturi, care s-ar putea acumula de-a lungul timpului. Cel mai important este să alegi un produs de calitate care, deși mai scump, îți va proteja corespunzător telefonul. Caută mai multe modele de folii de sticla și alege-o pe aceea care se potrivește cel mai bine telefonului și nevoilor tale. 

Cumpără o husă de protecție 

Știm că unul din motivele pentru care ți-ai ales telefonul este designul său ergonomic și elegant, care te face să crezi că gadgetul a fost creat special pentru tine. Din dorința de a te bucura mereu de acest design, probabil că ai refuzat să-l asiguri cu o husă de protecție până acum. 

Totuși, ar trebui să pui lucrurile în balanță și să te gândești dacă merită să riști ca smartphone-ul tău să fie afectat iremediabil doar pentru o clipă de neatenție în care l-ai scăpat din mână. Dacă vrei să te bucuri de gadget pentru mult timp de acum încolo și nu îți dorești ca un mic accident să-i fie fatal, ar trebui să cumperi o husă de protecție. Din fericire există foarte multe modele de huse care sunt construite pentru a reda elementele originale de design ale telefonului și pentru a-ți oferi aceeași senzație plăcută de fiecare dată când îl folosești.

Păstrează-l în condiții de siguranță 

Chiar dacă îți asiguri telefonul cu o folie de protecție și cu o husă specială, există anumite accidente în care nici măcar aceste elemente de protecție nu îl vor putea feri de distrugerea completă. Există foarte multe persoane care, din grabă sau din neatenție, își pun telefonul în buzunarul de la spate și se așază  fără a mai ține cont de el, iar, în acest caz, nici husa, nici folia nu vor mai putea feri telefonul de distrugere.

De aceea, cel mai bun instrument de protecție a telefonului rămâne tot prevenția. Asigură-te că îți pui mereu telefonul într-un buzunar lateral al pantalonilor sau în geantă și evită toate situațiile în care acesta ar putea fi pus în pericol. 

Fă-ți un back-up al fișierelor 

Dacă respecți toate indicațiile de mai sus, șansele ca telefonul tău să fie deteriorat definitiv sunt infime, însă nu inexistente. De aceea, este indicat să-ți iei și această ultimă măsură de siguranță și să-ți protejezi datele telefonului care, de multe ori, sunt mai prețioase decât aparatul în sine. 

Așadar, asigură-te că-ți faci o copie a tuturor contactelor, fotografiilor, filmulețelor și documentelor de pe telefonul tău și stochează-le, fie pe hard diskul tău personal, fie în cloud, astfel încât să le poți accesa oricând, de pe orice dispozitiv. În cazul în care smartphone-ul este deteriorat iremediabil, datele tale vor fi în siguranță. 

Cu doar câteva măsuri extrem de simplu de pus în practică, telefonul tău va fi în siguranță, iar tu te vei putea bucura de acesta pentru mult timp de acum încolo. 

Sursa Foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mobiup

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton