Cum faci bani pe Tik Tok

 Lupescu Anca
.

Cum faci bani pe Tik Tok? Pentru a câștiga bani direct pe TikTok trebuie să ai 18 ani sau mai mult, să ai peste 10.000 de urmăritori și să ai cel puțin 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile. Apoi, poți aplica la TikTok Creator Fund în aplicație.

Cum faci bani pe Tik Tok

Pentru a face bani pe TikTok este nevoie de puțină creativitate. Deși există metode oficiale, finanțate prin aplicație, de a câștiga bani, există o mulțime de alte modalități prin care poți face bani pe platformă – chiar dacă nu ai o mulțime de urmăritori.

La fel ca și creatorii social media activi pe alte platforme, mulți utilizatori TikTok au ajuns deja la succes financiar prin intermediul aplicației. Și, deși TikTok poate părea o nouă frontieră, strategiile pe care le poți folosi pentru a face bani ți vor părea probabil familiare.

Cele mai colorate orașe din lume

Există mai multe modalități de a face bani pe TikTok, iar modul în care îți vei monetiza contul va determina câștigurile tale.

4 moduri de a face bani pe TikTok

Asociază-te cu un brand în care ai încredere

Conținutul sponsorizat pe TikTok este definit ca fiind conținut pentru care primești ceva de valoare. Acesta este scopul, nu-i așa? De exemplu, un brand te-ar putea plăti să faci un videoclip TikTok în care să vorbești despre cât de bun este produsul lui sau ai putea primi o excursie gratuită în schimbul unei postări despre asta.

Iar mărcile sunt foarte interesate să participe la astfel de colaborări plătite. Un studiu privind marketingul de influențare a constatat că, în decembrie 2019, 16% dintre comercianții din SUA plănuiau să folosească TikTok pentru campanii de influențare – dar în martie 2021, acest număr a crescut la 68%. Cu alte cuvinte, marketingul influencerilor explodează pe platformă.

Mesaje şi felicitări de Sfântul Ion

Potrivit aceluiași studiu de la eMarketer, companiile doresc să se asocieze cu persoane care au un public care le cunoaște și are încredere în ele, în special în contextul pandemiei COVID-19 și al mișcărilor de justiție socială în curs de desfășurare.

Ceea ce ne aduce la un punct important: nu căuta să te asocezți cu companii ale căror opinii nu se aliniază cu ale tale.

Fă un parteneriat cu un influencer

Aceasta este reversul primei strategii. Dacă ai o afacere care dorește să își crească prezența (și să facă bani) pe TikTok, contactează un influencer al cărui conținut se aliniază cu marca ta. Ori, dacă nu ai nimic de vândut, pur și simplu îți crești popularitatea și ai șanse să devii mai faimos, ceea ce îți va aduce venituri mai târziu.

Conform unui studiu realizat de Tomoson, fiecare dolar cheltuit pentru marketingul de influență a adus în medie 6,50 de dolari pentru afaceri, iar cei 13% dintre cei mai buni respondenți au raportat un randament de 20 de dolari. Mai mult, jumătate dintre comercianți spun că clienții obținuți prin influencer marketing au fost de o calitate mai bună decât clienții aduși prin alte canale, cum ar fi marketingul prin e-mail sau căutarea organică.

Obține plățile din fondul de creatori de la TikTok

Aceasta este metoda de a face bani aprobată de aplicație despre care vorbeam mai devreme. Pe 22 iulie 2020, TikTok a anunțat noul lor Creator Fund, angajându-se să dea 200 de milioane de dolari americani pentru a-i „încuraja pe cei care visează să își folosească vocea și creativitatea pentru a declanșa cariere inspirate”.

Internetul – și lumea întreagă – a primit-o cu entuziasm și, doar o săptămână mai târziu, au anunțat că fondul va crește la 1 miliard de dolari americani până în 2023. Aplicația are câteva căsuțe pe care trebuie să le bifezi înainte de a putea aplica:

  • Să fii localizat în SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania sau Italia.
  • Să ai cel puțin 18 ani
  • Să ai cel puțin 10.000 de urmăritori
  • Să ai cel puțin 100.000 de vizualizări video în ultimele 30 de zile
  • Să ai un cont care respectă Ghidul comunității TikTok și termenii serviciului

Poți aplica pentru Fondul pentru creatori prin intermediul aplicației – atât timp cât ai TikTok Pro, o variantă cu plată.

Pași cheie

Pentru a ajunge într-o poziție în care să poți începe să faci bani, va trebui să urmezi acești pași cheie:

Construiește-ți un număr de urmăritori – poți începe să atragi atenția brandurilor cu aproximativ 50.000 de urmăritori.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Nectarie, prăznuit pe 9 noiembrie

Identifică o nișă – dacă ai un număr mai mic de urmăritori, dezvoltarea unei nișe, cum ar fi istoria sau pescuitul, machiajul sau hainele te poate ajuta să te faci remarcat.

Postează cu regularitate – asigură-te că ești consecvent și că nu pierzi ritmul făcând pauze lungi între postări.

Sari pe trend – TikTok este cunoscut pentru dansurile și videoclipurile muzicale virale – poți încorpora cea mai recentă tendință în conținutul tău.

Interacționați cu urmăritorii – cu cât ai mai multă interacțiune cu urmăritorii, cu atât mai bine vor funcționa postărilesponsorizate

De câți urmăritori ai nevoie pe TikTok pentru a fi plătit?

La fel ca în cazul tuturor platformelor de socializare, cu cât ai mai mulți urmăritori, cu atât mai mulți bani poți câștiga.

Cu toate acestea, când vine vorba de TikTok, nu ai nevoie de milioane de urmăritori pentru a face bani. Dacă ai între 50.000 și 150.000 de urmăritori, vei fi considerat un „microinfluencer”, în timp ce creatorii cu mai puțin de 50.000 de urmăritori sunt cunoscuți ca „nanoinfluenceri”.

Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiți. Rugăciunea Sfântului Mina, spusă pe 11 noiembrie, face minuni!

Dacă vrei să câștigi bani direct de pe TikTok, va trebui să îndeplinești o cerință minimă de urmăritori și să ai cel puțin 100.000 de vizualizări video în ultimele 30 de zile.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton