Concepe baia visurilor tale în cinci pași simpli

 bogdan.galca
.

Există un moment în viața fiecăruia dintre noi în care trebuie să ne facem curaj și să amenajăm baia sau să o renovăm, depinde de context. Chiar dacă este una dintre cele mai dificile spații din casă și asta ca urmare a nenumăratelor țevi, scurgeri și alte branșamente, este și una dintre încăperile importante pentru fiecare membru al familiei. Mai mult, baia este unul dintre elementele care contribuie la confortul casei, tocmai de aceea necesită o foarte mare atenție atunci când desenezi proiectul.

Așadar, chiar dacă ar putea părea o treabă simplă și fără complicații, o nouă baie vine cu multe provocări și trebuie atent planificată. Astfel, pentru a preveni apariția unor greșeli costisitoare, există anumite lucruri cărora trebuie să le acorzi o importanță deosebită încă dinainte de începerea lucrărilor.

Cumpără adeziv de calitate

După ce ai ales acele modele de gresie si faianta baie care au corespuns cerințelor tale în materie de design și calitate, nu face rabat la adeziv. O greșeală foarte des întâlnită în renovarea băilor este achiziționarea unor materiale ce nu respectă întocmai anumite standarde și astfel proiectul poate deveni un eșec. Așadar, dacă ai alocat un buget considerabil pentru faianță și gresie, încearcă să faci același lucru și în privința materialelor pe care le vei achiziționa pentru placare.

Măsoară bine spațiul

Înainte de a cumpăra mobilierul, ai grijă să evaluezi foarte bine încăperea și să măsori totul cu mare atenție. Dimensiunile sunt cruciale și pot face diferența între o baie confortabilă și intimă și una incomodă. Acordă atenție deosebită ușilor, ferestrelor și zonelor destinate țevilor și scurgerii, astfel încât totul să fie la îndemână. În plus, pentru a-ți ușura munca, poți decupa la scară mică formele tuturor elementelor care vor face parte din design, precum mașina de spălat, cada și lavoarul, și să le aranjezi până găsești varianta cea mai potrivită pentru tine.

Adoptă un stil

Chiar dacă pare complicat și ai o multitudine de variante, încearcă să alegi un singur stil pentru baia ta. Fie că visezi un design clasic, modern sau rustic, fii sigur pe alegerea ta și cumpără toate produsele în același stil. De asemenea, ai grijă la elementele de decor pe care le alegi, astfel încât acestea să urmeze aceeași linie. 

Depozitarea, un element cheie 

Depozitarea este esențială pentru un proiect de succes. Încearcă să încadrezi în proiectul tău cât mai multe rafturi unde să aranjezi articolele de baie. În afară de dulapuri, gândește-te la posibilitatea de a monta câteva etajere unde să etalezi prosoape colorate și câteva decorațiuni.

Ia în considerare lumina

Un spațiu luminos va părea întotdeauna mai mare și mai aerisit și aceasta este și atmosfera pe care ne-o dorim cu toții în baie. Indiferent de dimensiunea băii, lumina potrivită va face ca ca încăperea să fie mai atractivă și mai confortabilă. Chiar dacă te bucuri de o fereastră mare și astfel ai suficientă lumină naturală, ar fi bine să nu te bazezi doar pe ea și să instalezi mai multe surse. Potrivit experților în design interior, o lampă este bine poziționată deasupra oglinzii dacă se află la aproximativ 1.80 metri distanță de sol.

În plus, nu uita să aloci un buget foarte clar pentru renovare încă de la început, astfel încât să menții un echilibru și să cheltuiești sume substanțiale doar acolo unde este efectiv necesar. Ține minte că poți înfrumuseța baia și cu ajutorul florilor, scoicilor sau lumânărilor, așadar nu investi foarte mult în ceea ce înseamnă elemente decorative. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton