Cinci abilităţi pe care trebuie să le stăpâneşti pentru o viaţă cu adevărat împlinită

.

Definiţia unei vieţi împlinite poate varia în funcţie de persoană, de vârstă sau de experienţele de viaţă. Există, totuşi, anumite abilităţi, care pot fi învăţate şi care te pot ajuta să atingi acele obiective care sunt importante pentru toată lumea: o sănătate bună, relații armonioase, respect profesional şi stimă de sine. Iată care sunt cinci dintre cele mai importante astfel de abilităţi pe care, odată ce le vei stăpâni, îţi vor transforma viaţa. 

Disciplina


Rutina nu are tocmai o reputaţie bună. Majoritatea persoanelor se gândesc cum să iasă din rutină sau cum să-şi îmbogăţească viaţa cu noi experienţe. Cu toate acestea, într-o lume haotică plină de neprevăzut, crearea unei rutine cu privire la anumite aspecte din viaţa ta poate fi o binecuvântare. Rutina ta zilnică ar trebui să cuprindă acele elemente inconturnabile din viaţa ta, cum ar fi o oră fixă de trezire, îngrijirea corespunzătoare a tenului şi a pielii, dar şi cel puţin jumătate de oră de activitate fizică. Prin includerea în programul tău zilnic a unor astfel de obligaţii, te vei bucura de o sănătate mai bună, un ten luminos şi mai multă energie pentru toate celelalte planuri ale tale. Pentru a reuşi să ajungi la astfel de rezultate, este important să îţi cultivi disciplina. Oricare ar fi obiectivele tale, fără disciplină sunt doar visuri, aşa că învaţă cum să rămâi concentrată pe ceea ce îţi doreşti să realizezi.


Negocierea

Se spune că totul în viaţă este o negociere şi poate fi deseori adevărat, dar sunt şi momente în care viitorul tău depinde de felul în care te descurci într-o astfel de situaţie. De cele mai multe ori, cele mai importante negocieri au loc în domeniul profesional. Poate fi destul de intimidant să fii nevoită să îţi negociezi salariul sau o promovare, dar cu puţin exerciţiu poţi reuşi. Un aspect foarte important într-o negociere este flexibilitatea. Aşadar, dacă îţi doreşti, de exemplu, la un nou job, să primeşti un salariu de 2.000 de euro, pune pe masă mai multe oferte, între 2.000 şi 2.300. Poate că şeful va fi tentat să accepte suma cea mai mică, dar tu tot vei obţine ce ţi-ai dorit. De asemenea, limbajul este foarte important în orice fel de negociere. Nu pune accentul pe ce vrei tu să primeşti, ci pe tot ceea ce oferi. 


Stilul

Celebrul creator de modă francez Yves Saint Laurent spunea că moda trece, dar stilul este etern. Una dintre cele mai importante abilități pe care merită să ţi le dezvolţi se referă la rafinarea stilului personal. Asta nu este legat de modă, ci despre cât de bine te cunoşti pe tine însăţi. În cele din urmă, imaginea pe care o arăţi lumii este cartea ta de vizită şi oricât de dur ar părea, toţi suntem judecaţi iniţial după aspect şi, uneori, nu mai avem o a doua şansă de a ne prezenta diferit. Oricare ar fi stilul tău personal alege întotdeauna ce ţi se potriveşte cel mai bine, atât ca siluetă, cât şi ca personalitate. Chiar dacă gusturile diferă, sunt lucruri care nu se vor demoda niciodată şi vor inspira întotdeauna rafinament: o rochie neagră croită impecabil, bijuterii aur cu un design elegant, un trenci bej, o pereche de stiletto, o pereche de jeansi clasici sau o cămaşă albă din poplin.    


A spune „nu’

Din politeţe sau din prea mult bun-simţ, de multe ori acceptăm lucruri împotriva voinţei noastre, ceea ce este deosebit de frustrant. Totuşi, viaţa este prea scurtă pentru a face lucruri pe care nu vrei să le faci. A şti cum să refuzi anumite cereri sau oferte este o aptitudine care se poate învăţa şi primul aspect pe care trebuie să îl ai în considerare în acest sens se referă la consecinţele unui răspuns negativ. De multe ori nu refuzi pe cineva de teama că s-ar putea supăra, ceea ce se întâmplă mai rar decât îţi imaginezi tu. În plus, este o dovadă de respect faţă de propria persoană să fii sinceră cu tine însăţi şi cu cei din jur. Cel mai probabil ceilalţi vor fi înţelegători, iar dacă nu sunt, poate e momentul să te întrebi dacă îi vrei cu adevărat în viaţa ta. 


Iertarea

Nu întotdeauna este uşor, dar iertarea este, înainte de orice, un dar pe care ţi-l faci ţie însăţi, aşa că fă mereu eforturi să-i ierţi pe cei care ţi-au greşit. Asta nu înseamnă întotdeauna că trebuie să le dai o nouă şansă, înseamnă doar că trebuie să faci pace cu ceea ce s-a întâmplat şi să nu-ţi hrăneşti resentimentele. Partea mai dificilă vine când trebuie să te ierţi pe tine însăţi, dar este cu adevărat esenţial, dacă vrei să te bucuri de o viaţă împlinită. Toţi facem greşeli, dar depinde de fiecare dintre noi dacă le transformăm în lecţii şi reuşim să ne iertăm sau le lăsăm să se transforme într-o umbră apăsătoare. 


În teorie, toţi ştim că trebuie să fim pregătiţi pentru orice, dar de multe ori nu suntem echipaţi cu abilităţile necesare pentru a trece peste unele dificultăţi şi a ne construi un trai fericit. Cele cinci abilităţi sugerate mai sus te vor ajuta să îţi găseşti echilibrul şi drumul spre o viaţă împlinită.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Aur și Argint