Ce să nu faci niciodată la sala de fitness

.

Ce să nu faci niciodată la sala de fitness? Este perfect normal să te simți confortabil la sala de sport, să te bucuri de timpul pe care îl petreci cu tine și să faci tot posibilul pentru a profita la maximum de sport. Dar sălile de sport sunt totuși locuri publice! Trebuie să respecți în continuare pe ceilalți, ceea ce înseamnă că trebuie să eviți aceste comportamente care îi vor face pe colegii de antrenament să vă privească cu ochi răni (poate chiar la propriu). 

Ce să nu faci niciodată la sala de fitness


Odată cu apariția covid-19, care a dus la închiderea unor săli de sport și la adoptarea de către altele a unor reguli stricte pentru a reduce răspândirea, există un nou set de greșeli în sălile de sport.

Nu lăsa mizerie în urmă

Dacă ai nevoie de un covoraș, o minge, un sortiment de greutăți, o rolă, o bancă înclinată și câteva discuri pentru a îți completa antrenamentul? Minunat – dar când ai terminat, amintește-ți regula cardinală a oricărei săli de sport. 

Abdomen plat – 5 exerciții pe care le poți face față la tine acasă


La sfârșitul antrenamentului sau după ce ai terminat cu fiecare echipament, pune totul la loc

Nu face prea mult zgomot

E de la sine înțeles, ridici atâtea greutăți. Dar nimeni nu este impresionat. Să ridici greutăți mari este greu, dar dacă scoți sunete la fiecare set – ești doar foarte enervant. Nimeni nu este impresionat, nu primești niciun punct și nimeni nu va vorbi cu tine.Reînvăță cum să respiri corect, ceea ce te va ajuta, să ai forma potrivită și te va ajuta în ceea ce privește forța și musculatura slabă.

Nu bârfi în vestiar, nu discuta la telefon și nu îl transforma într-o zonă de relaxare

Chiar nu este nevoie să te pui la curent cu iubitul tău pe videochat în timp ce îți retușezi machiajul în vestiar. Nu e nevoie nici să începi să întrebi colegii ce suplimente iau sau să începi să te amuzi cu ei. Mută acest lucru în fruntea listei de lucruri pe care să nu le faci niciodată la sala de sport. Nu vorbi pe video în vestiar. Alții încearcă să facă duș și să se schimbe, nu să ia parte la un show.


Sarcina și sportul. Ce activități fizice sigure îți recomandă kinetoterapeutul

Nu sta lângă raftul cu greutăți

În fiecare sală de gimnastică există o „zonă interzisă ridicării greutăților' tacită, iar aceasta se numește raftul cu greutăți. 

De fapt, consideră că un metru și jumătate în jurul raftului de greutăți este interzis pentru antrenamentul tău.

Dacă începi un set în timp ce stai chiar în fața raftului, blochezi accesul întregii săli de gimnastică la greutăți. 


Ia greutățile de care ai nevoie și găsește un loc liber pe podeaua pentru a îți face antrenamentul. Nu intra în zona raftului de greutăți, decât dacă îți iei sau pui înapoi greutățile.

Nu lăuda progresul unui străin

La fel cum nu ai presupune niciodată că o femeie este însărcinată, nu ar trebui să oferi niciodată laude nesolicitate colegilor de sală – chiar dacă tu crezi că ești amabil oferindu-le un compliment. Nu presupune că știi unde se află cineva în călătoria sa de fitness sau că știi de ce face exerciții fizice. De asemenea, nu oferi sfaturi nesolicitate. Dacă cineva te întreabă ceva sau îți cere ajutorul, foarte bine. Dacă își vede de treaba lui, la fel ar trebui să faci și tu.


Nu acapara aparatele

Există un număr limitat de aparate și piese de echipament într-o sală de sport. În timpul orelor de vârf, asta poate însemna că trebuie să îți amintești lecțiile pe care le-ai învățat la grădiniță. 

Dieta care a ajutat-o pe Catherine Zeta-Jones să slăbească 19 kilograme! La ce alimente a renunțat și ce secret are de fiecare dată când i se face foame

Fii politicos cu ceilalți atunci când folosești echipamentele. Dacă vezi pe cineva așteptând să folosească același lucru, spune-i cât de mult timp vei mai sta. Sau, mai bine, oferă-te să îi lași să lucreze între seturile tale.


Nu îți arunca greutățile

Cu excepția cazului în care te-ai înscris la o sală de power-lifting sau CrossFit, nu există niciun motiv să îți trântești greutățile pe jos între seturi. Pe lângă faptul că le provoci oamenilor un atac de cord când o bară de 100 de kilograme se trântește pe podea, îi expuni serios pe oameni la riscul de a avea un picior rupt.

Citește și: Dieta lui Nicole Kidman, la 53 de ani. Secretul ei:mănâncă 5-6 mese pe zi și ține cont de regula 80-20

Dacă te afli într-o sală de sport obișnuită cu o populație generală, trebuie să acționezi în consecință. Nu fiț tipul care intră, încearcă să ridice o halteră de 100 de kilograme și apoi o aruncă pe podea pentru că ultimele câteva repetări sunt prea mult. Ori ai pe cineva să te asiste, ori folosești mai puțină greutate.


Nu aglomera băncile de genuflexiuni

Dacă nu faci un exercițiu compus – cum ar fi genuflexiuni cu greutăți sau astfel asemenea de exerciții – atunci nu te apropia de băncile speciale pentru asta. 

Nu este locul în care să faci exerciții pentru brațe, pentru că poți folosi gantere sau alte bare special pentru asta. 

Acest lucru este valabil pentru toate celelalte tipuri de exerciții aleatorii pe care îi vezi pe oameni făcându-le la bănci speciale pentru anumite exerciții.

Citește și:Dieta Salmei Hayek la 53 de ani!Trucul simplu la care apelează actrița încă din adolescență și care a nu a dat greș niciodată


Nu cânta

Te simți foarte energic și playlistul tău îți pregătește melodia preferată. Ce faci? Începi să cânți? Mai bine nu. Nu ești acasă, la duș, și toată lumea din afara căștilor tale poate auzi fredonările, fluierăturile, ca să nu mai vorbim de cuvintele mai puțin drăguțe. Nimeni nu are nevoie să te audă. 

 Da, te poți distra în timpul antrenamentului, dar nu până la punctul de a le distrage atenția celorlalți.

Sursa foto: Shutterstock.com