Ce înseamnă tehnica bain marie. Bain-Marie este un termen franțuzesc, folosit adesea în gastronomie. Cu toate astea, puțină lume știe ce înseamnă, de fapt, acesta. Dacă ai încercat diferite rețete, cu siguranță ai auzit de acest termen dar nu ai știut ce definiție să-i dai. Iată ce semnificație are Bain-Marie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ce înseamnă tehnica bain marie. Termenul bain-marie se folosește adesea în bucătărie și multe gospodine îl folosesc, dar fără a ști ce înseamnă de fapt. Bain-marie este un procedeu foarte util, în special în cazul deserturilor. Se folosește în limba română ca un cuvânt străin neadaptat, adesea scris greșit.
Bain-marie este un termen preluat din limba franceză și reprezintă un mod de a fierbe un aliemnt, pentru a nu se prinde. Această metodă este folosită pentru că prezintă un avantaj de a evita un transfer de căldură prea brusc.
Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi
Citește și:Rețetă de fursecuri cu ciocolată
Ce înseamnă tehnica bain marie
Bain-marie provine din limba franceză și este folosit adesea în bucătărie. Cu toate astea, puțină lume știe de fapt ce înseamnă acest termen. Bain-marie reprezintă un mod de a fierbe un aliment destul de încet, pentru a se coagula destul de greu. Se atașează recipientul în care se află alimentul respectiv în apa care fierbe în alt recipient pus direct pe flacară, potrivit DOOM 2.
Această metodă de preparare prezintă un avantaj de a evita un transfer de căldură prea brusc și se evită calcinarea preparatului. Bain-marie este o medotă folosită pentru a găti multe feluri de mâncare, de la cremă la sosuri și ouă bătute.
Când se folosește bain-marie
Bain-marie este folosit de regulă în prepararea deserturilor. Dacă folosim ciocolată și vrem să evităm lipirea de cratiță în timpul topirii, este util să apelezi la metoda bain-marie. Procedeul bain-marie înseamnă să gătești în baia de abur.
Bain-marie se foloseşte la:
– topirea ciocolatei pentru glazuri
– coacerea unui cheesecake perfect, cu o suprafață neteda fără fisuri
– amestecarea cremelor pe bază de ou pentru tarte
– prepararea sosurilor albe fără riscul de a se tăia
– coacerea cremei de zahăr ars
– pentru a ține mâncarea caldă până la servire.