Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde

 Martin Lorena
.

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. În ultimii ani, cele mai multe persoane au ales să opteze pentru încălzirea mâncării la cuptorul cu microunde, însă puțini sunt cei care știu că există alimente care sunt complet interzise. Motivul? Distrugerea electrocasnicului sau chiar pierderea nutrienților din mâncare. Iată despre ce alimente este vorba!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IANUARIE! GRATIS, AICI!

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. Întotdeauna oamenii trebuie să țină cont de anumite aspecte atunci când vine vorba despre alimentație. Unul dintre acestea este reprezentat de faptul că există câteva ingrediente care nu pot fi introduse în cuptorul cu microunde. Iată despre ce este vorba!

Citește și: Cum se înțelege Radu Ștefan Bănică cu frații lui și cu Andreea Marin:Merg la ea în vizită pentru…/ EXCLUSIV

Citește și: Pavel Bartoș, adevărul despre momentele grele din căsnicie:„A fost o perioadă în care mă și mir cum am rezistat/ EXCLUSIV

Citește și: Fiul lui Walter Zenga se căsătorește!Cine este iubita lui Nicolo

Citește și: Superstiții de care trebuie să ții cont pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. Ouă în coajă

Atunci când vorbim despre pregătirea micului dejun este esențial să se țină cont de faptul că ouăle în coajă nu trebuie, sub nicio formă, introduse în cuptorul cu microunde. Acestea au foarte mari șanse să explodeze, iar acest lucru nu va cauza decât multă murdărie și defectarea electrocasnicului.

Dacă, totuși, îți dorești să prepari o rețetă cu ouă, iar singurul mod de gătire este cuptorul cu microunde, îți recomandăm să spargi conținutul într-o farfurie, apoi să o introduci în dispozitiv.

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. Broccoli

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. Am vorbit anterior despre ouăle în coajă pe care, dacă le bagi la microunde, există posibilitatea să explodeze. Dacă vorbim despre broccoli, acesta nu face la fel de multă mizerie, însă introducerea lui în cuptor aduce probleme gastronomice.

Deși este cunoscut ca fiind o legumă extrem de sănătoasă, pline de nutrienți, introducerea lui în cuptorul cu microunde reduce proprietățile benefice pe care le are.

Laptele matern

Laptele pentru bebeluși nu trebuie niciodată încălzit la cuptorul cu microunde! Pe lângă faptul că își pierde din nutrienți, acesta nici nu se încălzește uniform.

Deoarece undele cuptorului nu reușesc să încălzească mâncarea precum ar face-o aragazul sau plita electrică, există posibilitatea ca bebelușul să găsească zone în care laptele să nu fie suficient de cald sau, dimpotrivă, prea încălzit.

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. Fructele

Precum am văzut și în cazul ouălor în coajă, și fructele reprezintă un aliment riscant pentru cuptorul cu microunde. Coaja fructelor blochează aburii și umiditatea în timpul încălzirii fructelor, fapt ce poate cauza o mică explozie.

Așadar, încearcă să eviți încălzirea acestora în cuptorul cu microunde!

Ce alimente să nu bagi în cuptorul cu microunde. Ardeiul iute

Un alt aliment care nu trebuie niciodată introdus în cuptorul cu microunde este ardeiul iute. Motivul pentru care acesta nu este benefic pentru undele dispozitivului este reprezentat de faptul că, odată încălzit, el eliberează în aer capsaicina, substanța chimică responsabilă pentru gustul iute al legumei.

Deci, dacă din greșeală introduci această legumă în cuptorul cu microunde, te poți trezi cu iritații la nivelul ochilor și nasului.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi şi greșeli pe care le faci când folosești cuptorul cu microunde!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton