Câte calorii se ard mergând pe jos o oră?

 Lupescu Anca
.

Dacă sunteți în căutarea unei activități pentru slăbit, poate vă întrebați câte calorii se ard mergând pe jos, Mersul pe jos este o alegere excelentă și ieftină de exerciții fizice care vă poate ajuta atât să pierdeți în greutate, cât și să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară.

Câte calorii se ard mergând pe jos o oră

Câte calorii se ard mergând pe jos o oră? Nu există un răspuns unic pentru toți, deoarece arderea fiecăruia are de-a face cu o serie de factori diferiți, inclusiv greutatea, ritmul, terenul și multe altele.

Calorii arse în timpul mersului pe jos

Cel mai simplu mod de a afla câte calorii ardeți în timpul mersului pe jos ieste să luați în considerare greutatea și viteza de mers:

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Aceste calcule se bazează pe o oră de mers pe suprafețe plane, cum ar fi trotuarele. Mersul pe jos în pantă timp de o oră crește dramatic arderea.

Calculator

Majoritatea calculatoarelor pe care le găsiți online iau în considerare mai mult decât greutatea și viteza de mers. Acestea folosesc un calcul care ia în considerare rata metabolică bazală sau BMR (vârstă, sex, înălțime și greutate), intensitatea exercițiului (MET) și durata sesiunii de exerciții fizice.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Ecuația este următoarea: calorii arse = BMR x METs/24 x oră

De exemplu:

O femeie în vârstă de 35 de ani care cântărește 68 de kilograme, are o înălțime de 1,65 metri (BMR = 1,891) și merge timp de 60 de minute la o viteză de 4,8 km/h (3,5 MET) va arde 210 calorii.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani care cântărește 90 kg, are 1,78 metri (BMR = 2.211) și merge timp de 60 de minute la 4,8 km/h (3,5 MET) timp de 60 de minute va arde 246 de calorii.

Cum se ard mai multe calorii mergând pe jos

Dincolo de greutate și ritm, alți factori pot crește arderea caloriilor în timpul mersului pe jos. Iată modalități de a face mersul pe jos mai viguros:

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Încercați să încorporați dealuri în traseul de mers pe jos sau să mergeți pe o bandă de alergare înclinată.

Dacă nu puteți menține un ritm vioi pentru întregul antrenament, luați în considerare intervale de mers pe jos în care aveți un efort greu amestecat cu perioade de recuperare. De exemplu, încălziți-vă la un ritm de 3 km/h.

Apoi, pentru restul mersului, alternați un minut la un ritm de 4 km/h până la 6km/h cu unul sau două minute la 2-3km/h.

Mai mult timp petrecut în picioare va crește arderea caloriilor. Cu toate acestea, s-ar putea să vă fie greu să faceți sesiuni mai lungi de mers pe jos în timpul săptămânii de lucru. Încercați să faceți câteva plimbări mai lungi în weekend, cum ar fi o oră sau mai mult.

Îngrijirea părului creț. Ce rutină ar trebui să urmezi

Purtarea unui rucsac sau drumețiile pot, de asemenea, să vă intensifice arderea. 

Odată ce sunteți un profesionist al mersului pe jos, s-ar putea chiar să doriți să adăugați și jogging la rutina dumneavoastră. Încercați o abordare de tip mers/jog, în care vă încălziți cu mersul pe jos și alternați rafale de jogging cu mersul pe jos pentru a vă recupera.

Păstrați-vă motivația

Poate doriți să vă gândiți să țineți un simplu jurnal al sesiunilor de mers pe jos. Dacă aveți un pedometru, un instrument care vă calculează pașii și distanța, puteți nota câți pași ați făcut în ziua respectivă.

Îngrijirea părului ondulat. Ce pași să urmezi împotriva firelor rebele

Ați mers pe o bandă de alergare? Scrieți-vă timpul, distanța și ritmul într-un caiet sau într-o foaie de calcul Excel. Privind înapoi la toți pașii pe care i-ați făcut este o modalitate excelentă de a rămâne motivat.

Acum trebuie doar să vă gândiți unde să mergeți. Începeți prin a încerca o buclă în jurul propriului cartier. Site-uri precum MapMyWalk vă pot ajuta să găsiți rute în apropierea dumneavoastră, împărtășind unde se plimbă alți oameni în zonă. Puteți chiar descărca o aplicație care vă va ajuta să vă înregistrați kilometrii și să rămâneți pe drumul cel bun.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton