Cât timp rezistă sarmalele la congelator. Secretul pe care puține gospodine îl știu

 Calin Maria Bianca
.

Cât timp rezistă sarmalele la congelator. Te-ai întrebat vreodată cum poți să păstrezi saramalele fără a le mai arunca? Ei bine, fie că ai făcut prea multe, fie că le-a gătit deja și și-au rămas, există o soluție ca să nu mai risipești munca. Iată cât timp le poți păstra congelate. Este un detaliu pe care nu multe gospodine îl știu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sezonul sărbătorile de iarnă de apropie cu pași repezi. Știm cu toții faptul că fiecare gospodină o să facă fel și fel de delicii, printre care și nelipsitele sarmale. Așa cum este de așteptat, fiindcă fiecare vrea o masă bogată și nu se știe ce musafiri poposesc la masă, bucătăresele dublează cantitatea.

whatsapp-image-2022-11-25-at-18.45.45-1whatsapp-image-2022-11-25-at-18.45.45-1

Se asigură că au destulă mâncare, mai ales sarmale, iar după ce trec sărbătorile se întreabă ce fac cu ele. Toată lumea s-a săturat de mâncarea grea, astfel că dacă vrei să nu le arunci, există totuși un secret. Iată cât timp poți păstra sarmalele la congelator. Suntem siguri că nu știai acest truc!

Citește și: Rețetă sarmale în cuib.Extrem de gustoase!

Citește și: Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop

Citește și: Lavinia Pîrva a împlinit 38 de ani:”Sunt mulțumită de tot ce am realizat până acum”

Citește și: 5 ani fără Cristina Stamate.Actrița a murit după înmormântarea prietenei sale, Stela Popescu

Cât timp rezistă sarmalele la congelator

Nu mai este un secret pentru nimeni că sarmalele fac parte din cele mai căutate și apreciate preparate culinare în această perioada a anului. Fie că vorbim de sarmalele de post, sau cele în foaie de varză și viță de vie, toate se află în topul preferințelor a milioane de români. Ei bine, dacă și tu ai depășit măsura și nu vrei să faci risipă alimentară, înfoliază-le și bagă-le în congelator.

Sarmalele gătite rezistă timp de 12 luni la congelator

Totuși, sunt lucruri pe care trebuie să le ai în vedere în momentul în care alegi să congelezi sarmalele. Dacă sarmalele care ți-au rămas sunt fierte sau gătite la cuptor, ele rezistă timp de 12 luni congelate.

Trebuie însă să ai grijă în momentul în care le congelezi. Acestea trebuie să fie pusă într-un vas care se închide ermetic sau înfoliate astfel încât aerul să nu pătrundă la ele.

Sarmalele crude pot fi păstrate la congelator 4 luni

Când vine vorba despre sarmalele crude, care nu au luat contact cu aragazul sau cu cuptorul, lucrurile stau diferit. Acesta pot fi congelat doar timp de patru luni, iar regula este acceași. În momentul congelării trebuie să te asiguri că sunt închise etanș și nu intră aerul cald sau rece la ele.

Ce se întâmplă cu sarmalele după congelare

Acum, după ce ai aflat cât timp poți păstra sarmalele la congelator, fără a le mai arunca, trebuie să îți mărturisim că există și câteva dezavantaje ale acestui truc. Mai concret, în cazul sarmalelor crude congelate, trebuie să știi că odată decongelate, există riscul ca foaia de varză să se descompună în timpul procesului de fierbere.

De asemenea, există și un dezavantaj și pentru sarmalele gătite pe care le bagi la congelator. După decongelare, cel mai probabil o să observi că sunt mai fade, asta fiindcă orezul din amestecul de carne ar putea să absoarbă sosul.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton