Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi în frigider. Devine toxică după o perioadă

.

Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi în frigider. Devine toxică după o perioadă. Ei bine, numeroase gospodine gătesc ciorbă, indiferent că este vară, iarnă sau vreun alt anotimp. Ce-i drept, se poate face în multe feluri, cu numeroase gusturi și este unul dintre preparatele culinare cele mai sănătoase. Totuși, în ciuda faptului că este bogată în vitamine datorită legumelor, poate fi o mâncare toxică dacă nu ești atent și nu o bagi la rece în intervalul corespunzător.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi în frigider. Ți-ai pus vreodată această întrebare? Suntem siguri că cel puțin o dată în viață ți s-a îtnâmplat să muiți ciorba pe aragaz și când ți-ai adus aminte ai început să o miroși sau să o guști pentru a vedea dacă mai este bună. Ei bine, deși simțurile tale au dat aprobarea că poate fi consumată, este foarte posibil ca ea să fie toxică.

Citește și: Rețetă ciorbă de porc a la grec. Ca la mama acasă!

Citește și: Rețetă ciorbă de curcan cu borș. Foarte gustoasă!


Cum îți dai seama de acest lucru? Nu este deloc greu și nici complicat. Trebuie doar să te ghidezi după un interval de timp. De obicei, după ce s-a răcit ciorba trebuie să o bagi imediat în frigider. Nu este recomadat ca acest preparat nu trebuie să stea afară, pe aragaz, însă ce faci atunci când uiți de ea?

Citește și: Marius Elisei a șters toate pozele cu Oana Roman de pe rețelele de socializare, după despărțire. Ce a făcut vedeta, în schimb

Citește și: Ce probleme are Ileana Sterp în sarcină, cu doar câteva săptămâni înainte de a naște: „Văd că apar din nou…’


Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi în frigider. Devine toxică după o perioadă

Ei bine, nu! Ciorba nu trebuie lăsată pe aragaz mai multe de o zi. Ea se poate strica și în câteva ore dacă în încăpere este foarte cald, iar în ea sunt numeroase produse perisabile precum ouăle. Totuși, dacă ai uitat de ea mai mult de o zi, nu mai este cazul să încerci dacă este bună și să o bagi în frigider, ci direct să o arunci.


Deși ea poate fi bună ca și gust sau miros, legumele și toate ingrediente pot fi deja alterate, astfel că poți supune organismul unei toxiinfecții alimentare. Ea poate fi toxică mai ales pentru bebeluși, copii sau femeile gravide ori vârstnici.


Motivul pentru care nu se lasă oala cu ciorbă fierbinte să se răcească pe aragaz

De cele mai multe ori, gospodinele sunt tentate să oprească focul de la aragaz și să lase ciorba să se răcească în tihnă pe ochiul aragazului unde a lși fost gătită. Ei bine, potrivit specialiștilor se pare că acest obicei nu este deloc unul sănătos. Mai concret, mâncarea poate fi infectată cu bacterii dacă este ținută de la 60 de grade la 20 de grade Celsius în două ore.

O metodă bună și folosită deseori de gospodine, prin care poți lăsa ciorba la răcit fără să îți pui sănătatea în pericol, este să pui oala într-o chiuvetă curată. Bineînțeles, și în acest caz, și când o lași pe aragaz, trebuie să o acoperi pentru a evita neplăcerile și posibilele îmbolnăviri.

Sursă foto: Pixabay