Când e cu adevărat benefică în relație! Curiozitatea vă ajută să aveți un cuplu mai solid

Când spunem curiozitate nu ne referim la spargerea conturilor de social media ori controlul amănunțit al telefonului. Ci la o deschidere anume către partener, ajungând astfel să-l cunoaștem mai bine. Avantajele sunt multiple!

Făt Frumos pe piedestal


Să recunoaștem, toate avem în minte o imagine idilică de Făt Frumos, inspirată de propriul tată, basmele din copilărie sau filmele romantice.

Însă Făt Frumos nu există, ori dacă așa pare la început la un moment dat tot uită să vină acasă fără pâine, lasă ridicat capacul toaletei ori hainele împrăștiate prin toate camerele.

Greșeala multor femei este de a proiecta această imagine de Făt Frumos pe partenerul actual și iese o tocăniță de trăsături din care nimeni nu mai înțelege nimic.

Citește și:

Prietenie cu fostul iubit? Unde e cazul să tragi linie! Spre binele tău…

Psihologii recomandă! Ce tipuri de discuții nu trebuie să aibă loc în dormitor

Prin urmare ce ai de făcut? Ai răbdare și curiozitate să-l cunoști așa cum este el cu adevărat!

Fă un exercițiu de imaginație: tu cum te-ai simți dacă el ar proiecta pe tine o imagine ideală de femeie, te-ar obliga să te încadrezi în ea sau ar aplica pe tine niște generalități despre femei?

Avantajele curiozității autentice

Când o persoană este dornică să te descopere pe tine, așa cum ești tu în deplinătatea ființei tale, te simți important, că primești atenție, ești valorizat. Niște nevoi emoționale foarte importante prin a căror satisfacere se hrănește și relația.

Apoi prin această curiozitate vei fi surprinsă să descoperi și tu noi pasiuni pe care le poți împărtăși cu celălalt. Să spunem că el adoră să meargă cu bicicleta la munte, iar curând vei practica și tu cu drag această activitate în aer liber.

Ori este iubitor de artă, muzică clasică și mergând împreună la diverse vernisaje, galerii, concerte îți dezvolți latura culturală.

Iar când fiecare vede că celălalt este deschis să-i împărtășească universul se creează și se întăresc conexiunea emoțională, intimitatea, comunicarea.

Prin curiozitate sinceră despre cine e partenerul încetăm și cu presupunerile, tendința de a-l judeca întrucât perspectiva ni se desfășoară și mai transparent în fața ochilor, vedem lucrurile și din punctul lui de vedere.

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton