Benny Adegbuyi nu se rușinează cu trecutul lui. Cu ce s-a ocupat celebrul luptător înainte să se apuce de sport: „Am fost și dulgher”

 Sava Elisabeta
.

Benny Adegbuy este un luptător faimos(cel mai bun luptator roman de kikbox), care a avut o ascensiune în carieră spectaculoasă. Nu s-a apucat de sport de mic copil, ci și-a descoperit pasiunea târziu, pe la 26 de ani. Ce a făcut înainte de asta? Ei bine, Benny nu se rușinează cu trecutul lui. Știe exact de unde vine și unde a ajuns, așa că meseriile pe care le-a avut l-au ajutat să își câștige traiul, motiv pentru care este recunoscător.

Invitat la podcastul găzduit și produs de canalul de Youtube Happyfish „Stai săzic eu- cu Cosmin Natanticu și Dragoș Mușat Tetelu, Benny Adegbuy a dezvăluit, în rubrica 'Before fame' cu ce s-a ocupat înainte să devină cunoscut în lumea sportului.

„Am muncit. Am muncit diferite chestii, am fost dulgher, am pus parchet. Pentru că mama mea s-a recăsătorit, a locuit în Italia și imediat după ce am terminat liceul, făceam baschet atunci, și antrenorul nostru de baschet o căuta pe mama mea la aeroport de fiecare dată când venea acasă cu pancarte, nu o cunoștea, venea cu „doamna Adebuy' și se ruga de ea să mă lase (..) cred că eram clasa a X-a și mă ruga să mă transfer la liceul sportiv și să urmez după facultatea și să mă duc la echipa..nu mai știu care', povestește Benny.

„Eram talentat și părinții mei la momentul ăla au zis că ei cred că e mai bine să vin să muncesc, se câștigă bine, luasem carnetul de șofer profesionist, aveau ei un prieten șofer, câștigă nu știu cât, ei aveau altă mentalitate', adaugă Benny Adegbuy.

„Am pus parchet, da. La mine acasă nu m-am băgat. Ca să fac o glumă, când m-am mutat în bloc m-am mutat cu un alt vecin deasupra mea și toți știau că am pus parchet și mi-a spus cineva că am auzit că pui parchet, m-am dus acolo și mai rău am făcut, că am uitat tot', a povestit amuzat luptătorul.

„Cred că dulgher și parchetar am fost un an și ceva. Bani..oarecum ok, dar nu știu ce înseamnă bani. Salariu de 2000 de euro. Munceam 9 ore pe zi, 1000 și ceva era cu net și orele extra pe care le făceai, ajungeam la 2000 de euro și extra în weekend lucram ca om de ordine la două discoteci în Italia', a mai spus Benny Adegbuy.

„Prima schimbare a fost că voiam să plec în România, că nu îmi plăcea în Italia. Nu mi-a plăcut, sora mea terminase școala și a vrut să facă facultatea în România și a fost un prilej bun să plec și eu. Primul job în România a fost om de ordine, lucram la două cluburi la Cluj', a continuat sportivul.

Cum a intrat în lumea sportului și a luptelor

„E tare povestea. Aveam un prieten din Cluj, am început antrenamentele, făceam amical așa între prieteni de două ori pe săptămână, în weekend beam. M-a văzut la antrenament și mi-a zis tu ești foarte talentat, n-ai vrea să vorbim să mergi la (..) se făceau atunci selecțiile alea „Se caută un greu', la mare. Îmi surâdea ideea, mă uitam și eu (…) am vorbit cu niște prieteni și au râs de mine, te apuci tu la 25 de ani de sport, te mai și muți la București. La un moment dat, a mai venit la Cluj prietenul respectiv și mi-a zis că o să-mi pară rău toată viața dacă nu. Și zic hai să mergem, m-am dus total nepregătit la mare și m-am luptat cu Vasile Popovici, era un meci fenomen, era cel mai înalt luptător din România, parcă 2,20 avea. L-am și bătut o repriză. Nu era foarte bun (…) Am dat un lowkey cu lovitură de picior joasă și m-am accidentat, aveam o varice, mi s-a secționat și am făcut hemoragie internă, am pierdut meciul, m-am operat de varice și m-am întors la Cluj (..) După vreo 7 luni a mai venit băiatul și îmi zicea să vin la București că o să-mi pară rău toată viața. Într-o zi m-a întrebat câți bani câștig, zic cred că fac vreo o mie de euro în fiecare lună. Vino la București, că banii ăia îi faci cu mine, plătesc eu chiria. A plătit, într-adevăr chiria o lună, după nu a mai putut', povestește Benny.

„Omul m-a convins să ajung la București și am început să mă antrenez și în 4-5 luni de zile am avut primul meci televizat, publicul m-a plăcut și așa a început totul', a rememorat Bennt Adegbuy începuturile carierei sale.

Nu a făcut încă milionul, dar se gândește ca în patru ani să se retragă. În luna noiembrie a semnat un contract de doi ani și după ce se termină, ar vrea să semneze încă unul tot de doi ani, deși încă încearcă să negocieze cu soția lui pe această temă.

Urmareste podcastul integral pe canalul de Youtube Happyfish: https://www.youtube.com/watch?v=T4eaxl782LE&t=1795s

-Articol în parteneriat cu HappyFishTV-

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton