Aspecte de care să ții cont atunci când îți cumperi un apartament

 bogdan.galca
.

Fie că tocmai au devenit independenți financiar și vor să părăsească locuința părinților sau nu își mai doresc să locuiască în chirie, foarte mulți oameni aleg să-și achiziționeze propriul lor apartament. 

Pentru că reprezintă o investiție capitală și un pas important în viața oricărei persoane, decizia de a achiziționa un apartament trebuie luată pe baza unei analize temeinice și ținând cont de anumiți factori specifici, care vor contribui la descoperirea celor mai bune opțiuni disponibile pe piață.

Dacă și tu ai luat decizia de a-ți cumpăra un apartament și îți dorești să faci o alegere cât mai bună, este necesar să ții cont de câteva aspecte, care te vor ajuta să devii proprietarul imobilului pe care ți-l dorești. În cele ce urmează îți vom oferi o serie de sfaturi prin care să realizezi acest lucru:

Decide de unde obții finanțarea

Dacă ai luat decizia de a-ți cumpăra un apartament, însă nu dispui de toți banii necesari pentru această achiziție, nu trebuie să disperi. În prezent există foarte multe opțiuni de finanțare prin care poți accesa fondurile necesare achiziționării unui apartament. O opțiune foarte avantajoasă pentru tine este accesarea unui credit prima casa 2020. Această opțiune de finanțare îți oferă multiple beneficii comparativ cu alte tipuri de credit, printre care o perioadă de rambursare mai mare și o dobândă preferențială.

Înainte de a contracta un credit, trebuie doar să-ți stabilești un buget și să te asiguri că opțiunile de apartamente disponibile în marja de preț setată de tine corespund cu preferințele tale. De asemenea, cu ajutorul unei aplicații online, calculează rata lunară pe care o vei avea de plătit, în funcție de suma pe care îți dorești să o împrumuți și de perioada maximă de creditare aleasă de tine. 

Ține cont de zona în care este amplasat apartamentul

Zona în care se află apartamentul pe care îți dorești să-l cumperi ar trebui să fie un factor decizional în ceea ce privește achiziția acestuia. Dacă îți dorești un imobil localizat într-un oraș mare, ar trebui să te asiguri că acesta e amplasat în apropierea mijloacelor de transport în comun, într-un cartier sigur.

De asemenea, caută un apartament într-o zonă în care există spitale, spații verzi, școli, grădinițe, magazine alimentare sau mall-uri, care să-ți permită desfășurarea facilă a activităților de zi cu zi. Dacă îți dorești liniște și vrei să resimți cât mai puțin din poluarea urbană, asigură-te că apartamentul nu este localizat în apropierea marilor artere și că zona nu este una supusă unui trafic intens. 

Pune preț pe compartimentare 

Pentru a putea utiliza fiecare metru pătrat din viitoarea ta locuință într-un mod eficient, apartamentul pe care urmează să-l cumperi trebuie să fie bine compartimentat. Cu toate că suprafața utilă este un aspect important, de care ar trebui să ții cont, modul în care sunt distribuite camerele, băile, sufrageria sau balconul reprezintă un aspect și mai important, care îți va influența în mod direct gradul de confort din următorii ani.

De aceea, este recomandat să te asiguri că apartamentul este unul decomandat și că modul în care sunt construite camerele sau holul îți va permite să exploatezi eficient cât mai mult din suprafața utilă. 

Informează-te cu privire la calitatea materialelor 

Chiar dacă ai găsit un apartament aspectuos și suficient de încăpător, este important să te asiguri că pentru construirea imobilului s-au folosit materiale de o calitate superioară. Pentru că este un bun pe care îl vei deține pentru un număr mare de ani, durabilitatea materialelor este cea care va preveni eventualele probleme și care te va ajuta să scutești cheltuieli neprevăzute, necesare pentru anumite reparații.

Astfel, atunci când discuți cu reprezentantul dezvoltatorului imobiliar, asigură-te că îi vei adresa și întrebări legate de calitatea materialelor și a finisajelor folosite pentru construirea imobilului, precum și despre gradul de izolare termică și fonică pe care apartamentul îl oferă. 

Cumpărarea unui apartament este o decizie pe termen lung și, de aceea, înainte de a face acest pas, este necesar să iei în calcul toate detaliile și aspectele care să-ți răspundă tututor nevoilor. Nu te grăbi, verifică atent toate opțiunile disponibile pe piață, iar în curând vei reuși să intri în posesia imobilului pe care ți-l dorești. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu BCR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton