Apa de rozmarin, secretul unui păr strălucitor. Iată cum se prepară

 Radulescu Ruxandra
.

Apa de rozmarin este recunoscută de mult timp, ca un remediu natural pentru regenerarea părului. Rozmarin are un miros specific înțepător și conține anumite substanțe, care fac minuni pentru podoaba capilară. Această plantă contribuie la stimularea circulației sanguine de la nivelul scalpului și astfel are un efect regenerator asupra firelor de păr. Iată cum se aplică tratamentul cu apă de rozmarin!

Apa de rozmarin este un remediu excelent pentru părul tern și lipsit de vitalitate. Balsamul din comerț este benefic, dar conține și substanțe ce pot irita pielea scalpului, mai ales în cazul persoanelor cu epiderma sensibilă. Apa de rozmarin este un preparat naturist, pe care îl poți încerca, atunci când vrei ca părul tău să capete ceva mai multă prospețime.

Apa de rozmarin, benefică pentru clătirea părului

Pentru un păr strălucitor și mătăsos este recomandat să folosiți amestecul de apă de rozmarin pentru clătirea părului. Fierbeți un litru de apă într-o oală până dă în clocot. Luați de pe foc și puneți două lingurițe de ceai de rozmarin. Acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat 15-30 de minute. Scoateți frunzele și folosiți apa pentru clătirea părului. E recomandat să vă masați scalpul pentru a stimula circulația.

Citește și: Alimente energizante care nu îngrașă. Ce poți mânca dacă ești la dietă

Citește și: Plante care absorb umiditatea

Cum utilizezi uleiul de rozmarin pentru un păr mătăsos

Uleiul esențial de rozmarin este un preparat foarte concentrat. Este recomandat să îl testezi mai întâi pe încheietura mâinii, pentru a preveni eventuale reacții adverse. Dizolvă două picături de ulei concentrat într-un litru de apă la temperatura camerei. Dacă apa va fi fierbinte, proprietățile uleiului vor fi distruse. Clătește-ți părul cu apa de rozmarin preparată. Masează-ți bine scalpul și usucă-ți părul la o temperatură ceva mai scăzută.

Rozmarinul este eficient împotriva mătreții

O altă veste bună este că apa de rozmarin constituie și un remediu excelent pentru eliminarea mătreții. Această afecțiune e cauzată în general de un dezechilibru al PH-ului. Rozmarinul are un afect astringent și antifungic, de aceea constituie o soluție eficientă împotriva mătreții.

Rozmarinul conține vitaminele B și C, precum și alți nutrienți esențiali, care ajută la refacerea firelor de păr. Apa de rozmarin, odată aplicată la nivelul scalpului, prin masaj, absoarbe imediat ingredientele benefice din plantă care contribuie la regenerarea podoabei capilare. Rozmarinul ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul scalpului și astfel părul va crește mai repede și mai des.

Foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton