Ai copii? De ce este important să îți iei o vacanță doar pentru tine!

Simți că nu mai faci față? Ești foarte obosită, stresată, te răstești la copii și știi că nu faci bine? E timpul să pleci într-o vacanță pentru mame!

Să fii mamă este provocarea supremă pentru multe femei, și nu din perspectiva parenting-ului.

Însă dacă ai fost interesată de subiect și ai citit cărți de parenting, ai participat la conferințe, ai descoperit o sugestie ce poate părea scandaloasă pentru multe femei: timpul pentru sine.

Citește și:

3 lucruri de care trebuie să ții cont înainte de prima întâlnire

Te plac, dar nu am timp să ne vedem. Cum ar trebui să reacționezi la un bărbat neimplicat

Autosacrificiul nu este sănătos

În România noi am văzut des un fenomen la mamele și bunicele noastre: autosacrificiul. Mai precis se neglijează pe ele pentru copii, soț, casă etc.

În mod cert îngrijirea familiei și a casei ocupă mult timp, la asta adăugându-se și serviciul, astfel încât până la burnout mai e doar un pas.

În plus, dacă noi le oferim copiilor un model de autosacrificiu, ei îl vor prelua și perpetua în viața lor și în relația de cuplu. Ți se pare asta o perspectivă bună?

Vacanță pentru mame

Da, este recomandat să mergi la cafea, cină, film cu prietenele, să-ți faci timp pentru tine (coafor, masaj, sală etc) întrucât pe lângă mamă și parteneră tu mai ești și femeie.

Atunci când nu îți hrănești feminitatea apare un dezechilibru ce aduce frustrare, furie, tristețe.

Psihologii merg chiar mai departe și îți sugerează să lași copiii cu tatăl lor, bunicii și să pleci într-un weekend cu prietenele, o vacanță mai scurtă sau chiar de o săptămână.

De ce? Pentru că rupându-te timp de câteva zile de toate responsabilitățile îți oferi un reset sufletesc și te întorci cu bateriile încărcate, mult mai disponibilă și într-o stare emoțională mult mai bună.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton