Acidul hialuronic, ingredientul-miraculos pentru pielea uscată. TOP 5 produse care nu trebuie să-ți lipsească din rutina de îngrijire

 Dumba Gabriela
.

Descoperit în 1934, acidul hialuronic este, de câțiva ani încoace, vedeta incontestabilă a industriei cosmetice și asta pentru că, pe măsură ce este cercetată, această moleculă compusă în mare parte din zaharuri își dovedește eficacitatea în sănătatea și frumusețea pielii.

Acidul hialuronic se găsește, în mod normal, în țesutul conjunctiv și în piele, însă atunci când cantitatea lui se diminuează, se intervine cosmetic invaziv (prin injecții) sau noninvaziv (prin folosirea produselor cosmetice bogate în acid hialuronic).

Dar ce face, mai exact, acidul hialuronic?

În primul rând, hidratează pielea! Studiile arată că un singur gram de acid hialuronic poată să susțină în jur de șase litri de apă. Pielea noastră conține aproximativ 50% acid hialuronic, cele mai mari concentrații regăsindu-se la nivelul articulațiilor și ochilor.

Pe lângă menținerea țesuturilor hidratate, acidul hialuronic crește rezistența și elasticitatea pielii prin stimularea producției de colagen, proteină care menține pielea elastică și fermă, cu rol foarte important în prevenirea și apariția ridurilor.

În plus, acidul hialuronic grăbește procesul de cicatrizare atunci când apar leziuni la nivelul pielii și calmează inflamatia.

Acidul hialuronic previne apariția osteoartritei pentru că lubrifiază cartilajele și articulațiile, acționând ca o barieră protectoare în jurul celulelor.

5 produse bogate în acid hialuronic pe care să le incluzi în rutina de îngrijire a pielii

  1. Mască hidratantă peste noapte Anew Clinical Defend & Repair Advanced Hydration de la AVON

Este o mască de noapte, care hidratează tenul în profunzime datorită acidului hialuronic încapsulat. Pe lângă acid hialuronic, produsul mai conține și antioxidanți, care protejează pielea de atacul radicalilor liberi, împiedicând astfel deshidratarea și îmbătrânirea prematură a tenului. Crema-mască Anew Clinical Defend & Repair Advanced Hydration are o consistență de gel se aplică pe pielea curată, masând ușor până când produsul se absoarbe în piele. Folosită de trei ori pe săptămână, masca hidratează profund pielea și minimizează aspectul liniilor fine.

Pentru o eficacitate sporită, ritualul de îngrijire poate fi completat cu serul concentrat cu 1,5% Acid Hialuronic din gama AVON Anew Clinical, care poate fi chiar o alternativă la mezoterapie. Acționează până în straturile profunde ale pielii, precum injecțiile cu acid hialuronic.

Ochii au nevoie de o îngrijire specială și puteți include în ritualul zilnic crema duo împotriva cearcănelor, de asemenea, din gama AVON Anew Clinical. Formula sa de tip gel, cu extract de alge marine organice, ajută la neutralizarea cearcănelor la nivel celular și luminarea instantanee a zonei ochilor.

Pentru o piele perfect hidratată și catifelată, AVON a lansat fiolele Anew Skin Reset Plumping Shots cu Protinol ™, care rezolvă hidratarea și netezirea ridurilor dintr-un foc. Sau, cu o singură fiolă! Tratamentul pentru șapte zile, care constă, așadar, în șapte fiole – câte una pentru fiecare zi- ajută la reactivarea producției a două tipuri de colagen, pentru efect instant și îmbunătățiri în timp asupra hidratării și fermității matricei pielii, oferind un look mai tânăr.

,,Cu o piele ca a mea, atât de solicitată de la filmări, e vital să găsesc produse care s-o ajute să se refacă rapid. Nu m-am așteptat niciodată ca doar 7 fiole cu tehnologia ProtinolTM să-mi aducă pielea într-o formă pe care o aveam acum câțiva ani: profund hidratată, netedă, fără liniile fine care începeau să-și facă apariția și cu un volum uniform', spune Monica Bîrlădeanu, Ambasador AVON, după folosirea fiolelor din noua gamă.

Tratamentul este potrivit pentru toate tipurile și nuanțele de ten, tehnologia PROTINOL™ ANEW  fiind patentată în U.S, E.U., LATAM și APAC, dezvoltată și testată în parteneriat cu oameni de știință de la Universitatea Manchester, UK.

2. Ser de piele intens hidratant cu acid hialuronic La Roche-Posay Hyalu B5

Serul facial intens hidratant La Roche-Posay Hyalu B5 fortifică instantaneu tenul obosit și tern, redându-i elasticitatea și suplețea. Formula unică include un compus cu 2 tipuri de acid hialuronic, vitamina B5 și madecasozidă, care asigură umplerea tenului și reactivarea capacității sale de regenerare. Produsul diminuează ridurile și liniile fine și îmbunătățește elasticitatea pielii, redându-i densitatea.

3. Ser antirid cu efect de lifting Sérum Végétal de la Yves Rocher

Extractul de Ficoidă Glacială, denumită și Planta Vieții stimulează proteina mTOR, care reactivează mecanismele celulare de luptă împotriva ridurilor. Pentru un efect de lifting, extractul de semințe de cătină stimulează sinteza de elastină, colagen și acid hialuronic, pentru a-i reda tenului elasticitatea. Pentru a optimiza eficacitatea sa, urmați tehnicile auto-gestuale propuse de Experții noștri Institut : netezire, ciupire și masaj lejer.

4. Crema hidratantă de zi Vitamin E de la The Body Shop

Această cremă bogată în vitamina E, acid hialuronic biofermentat din Pomacle, Franța, unt de Shea, Aloe Vera și ulei din germeni de grâu protejează pielea pe care o lasă catifelată, netedă și cu un aspect sănătos. Se folosește după demachiere și tonifiere și este recomandată tuturor tipurilor de ten, cu precădere celui uscat.

5. Hyaluronic Acid Booster de la Paulas Choice

Este un ser specializat pe bază de acid hialuronic, ceramide și panthenol, ce are ca scop principal ameliorarea semnelor îmbătrănirii pielii prin netezirea ridurilor și liniilor fine, prevenirea deshidratării pielii și repararea daunelor cauzate de factorii de mediu și radiațiile solare, pentru a obține o piele mai sănătoasă, cu aspect mai tânăr.

Hyaluronic Acid Booster este potrivit pentru orice tip de ten, inclusiv tenul cu acnee, rozacee sau sensibil, special formulat pentru pielea deshidratată și/sau iritată din cauza factorilor de mediu cum ar fi radiații solare sau temperaturile scăzute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton