7 trucuri ca să scapi de pofta de dulce și de fast food

 Dumba Gabriela
.

Știe toată lumea că un consum exagerat de dulciuri și alimente de tipul fast-food este dăunător nu doar pentru siluetă, dar și pentru sănătate și, cu toate astea, nu ne putem abține atunci când ni se face poftă. Se pare că stresul este unul dintre factorii care ne împing spre raftul cu chipsuri și napolitane, însă respectând câteva sfaturi avem șansele să reușim în lupta cu poftele.

Irina Alionte, fondatorul unui centru de sport, ne oferă 7 trucuri ca să scăpăm de pofte alimentare nesănătoase.

Alimentele dulci și cele bogate în carbohidrați stimulează producția unor substanțe în organism precum  serotonina, dopamina și alte endorfine, iar creierul ni le va cere apoi în mod repetat. E nevoie să fim conștienți și să scăpăm de acest obicei, chiar apelând, la început, la următoarele trucuri:

  1. Bea apă! Corpul poate interpreta greșit semnalele creierului, iar ceea ce se simte ca o poftă de mâncare poate fi un semn de sete. Bea un pahar și așteaptă câteva minute. Daca pofta dispare, corpul tău avea nevoie doar să se hidrateze.
  2. Fă mișcare! Plimbările rapide, de 15 minute, sau un antrenament rapid la sală, pot reduce poftele de ciocolată, spre exemplu.
  3. Fă diferența dintre poftă și foame! Începe cu testul fructului. Întreabă-te dacă ai mânca un fruct. Dacă da, atunci e posibil să îți fie foame. Dacă nu, atunci poate fi doar poftă pentru ceva dulce sau nesănătos. Apoi, gândește-te dacă merită să dai iama în snack-uri sau dulciuri și cum vei putea regreta după aceea. Devenind conștient de repercusiuni, te poți educa să nu iei decizii imediate.
  4. Redu stresul! Facturii de stres te pot determina să consumi alimente zaharoase și bogate în calorii. Fă pauze la muncă, respiră profund, fă meditație, yoga, alocă timp pentru ceea ce te pasionează.
  5. Nu te înfometa! Vei avea șanse mai mari să cazi în ispită. Mai bine îți faci un plan alimentar sănătos și respecți orele de masă.
  6. Consumă mai multe proteine! Ele reduc poftele alimentare mai ales consumate la micul dejun.
  7. O zi pe săptămână de răsfăț! E indicat să nu ignori complet poftele, dar să le poți satisface în cantitate mică, o dată pe săptămână, ca o recompensă pentru efortul din zilele precedente.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton