7 lucruri pe care nu ar trebui să le cumperi ieftin

 bogdan.galca
.

Banii sunt o resursă finită pentru majoritatea dintre noi și zi de zi trebuie să luăm decizii dificile privind modul în care îi administrăm. Suntem puși să alegem între o serie de lucruri de care avem nevoie și de multe ori facem compromisuri în ceea ce privește calitatea produselor pe care le achiziționăm. Preferăm să cumpărăm ieftin pentru că avem impresia că economisim, dar în cele mai multe cazuri ajungem să cheltuim și mai mult tocmai din cauza calității slabe a produselor la prețuri „miraculoase'.

Până la urmă, de ce cheltuim mai mulți bani? Primul motiv este că, uneori, calitatea unui produs merită costul suplimentar – asta pentru că fie îți place foarte mult, fie îți face viața mai ușoară sau o îmbunătățește. Al doilea motiv este că alegerea unui produs de bună calitate de la bun început te poate ajuta să economisești bani pe termen lung. Așadar, care sunt lucrurile pe care nu merită să le cumpărăm ieftin?

Cosmetice

Indiferent că le cumperi pentru tine sau dorești să le faci cadou, niciodată nu ar trebui să facem economie la produse cosmetice. Pielea, părul și corpul nostru au nevoie de produse de calitate pentru a se menține sănătoase și pline de vitalitate, cu ingrediente naturale. Așadar, nu trebuie să dai o avere pe îngrijirea personală, ci doar să te uiți atent pe etichetele produselor.

Încălțăminte 

Pe termen scurt, achiziționarea unei perechi de încălțăminte la un preț mai mic va face ca bugetul familiei să rămână aproape intact. Doar că nu merită să investim puțini bani în acest sector. De ce? În primul rând, se vor strica destul de repede și va trebui să cumperi o nouă pereche. Apoi, picioarele tale nu se vor simți confortabil și pot interveni chiar probleme de sănătate, mai ales dureri de spate sau de genunchi. Uneori, sintagma „Puțin, dar bun' este perfect aplicabilă.

Abonamentul la internet și routerul 

În era digitalizării, când majoritatea timpului îl petrecem în fața calculatorului, participăm la ședințe online, cumpărăm haine de pe site-uri, abonamentul la internet clar nu trebuie să fie ieftin. O conexiune bună îți poate salva din timp, dar te și poate scăpa de diverse probleme. De asemenea, nici bugetul pentru router nu trebuie să fie neglijat. Este important să ai același semnal în toată casă, indiferent dacă îți dorești să lucrezi din living sau din bucătărie.

Salteaua

Ne petrecem o bună parte din timp dormind, iar calitatea somnului are un impact crucial asupra sănătății noastre. O saltea bună, confortabilă și capabilă să îți îmbunătățească odihna este esențială. Desigur, nu trebuie să cheltui o avere, dar nici nu te sfătuim să alegi cea mai ieftină variantă.

Electrocasnicele

Suntem tentați să cumpărăm electrocasnice la prețuri mici, dar în timp putem fi dezamăgiți de „economia' făcută. Așadar, îți recomandăm să fii foarte atent la experiența altor utilizatori și, de cele mai multe ori, vei observa că produse precum mașina de spălat, cuptorul cu microunde sau frigiderul achiziționate la prețuri mici nu au avut o viață lungă și au necesitat mai multe reparații.

Vopseaua lavabilă

Dacă ai în plan să amenajezi locuința sau să schimbi un pic decorul, nu apela niciodată la o vopsea ieftină. Pe moment vei avea impresia că faci o economie majoră, dar te vei trezi că va trebui să aplici mai multe straturi pentru a ajunge la rezultatul dorit. Astfel, vei ajunge să cumperi mai multe cutii de vopsea, ajungând la același preț cu o vopsea mai groasă și mai scumpă.

Reparația mașinii 

Toți avem un prieten mecanic sau inginer care se oferă de fiecare dată să ne repare mașina și să ne scape de cheltuieli inutile. Doar că reparațiile făcute acasă, și nu într-un service autorizat, nu sunt recomandate din mai multe motive: lipsa echipamentului adecvat, a pieselor omologate și chiar slaba pregătire a mecanicului. Mașina reprezintă siguranța ta, a familiei tale, a celorlalți participanți la trafic și nu este o chestiune în care ar trebui să investim puțin sau ieftin. Mai mult, te poți trezi cu o falsă problemă a mașinii și, în timp, adevărata cauză a defecțiunii mașinii să se acutizeze, ajungând să plătești mai mult decât ai fi făcut-o inițial.

Aceasta este lista noastră. Tu ce produse crezi că merită un buget mai mare și pentru care nu trebuie să facem rabat?

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mega Image

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton