6 trucuri pentru ca locuința ta să ofere o primă impresie spectaculoasă

 Alina Dan
.

Știi foarte bine cât de importante sunt primele impresii atunci când întâlnești persoane noi sau când ai prieteni și familia invitați la tine acasă. Curiozitatea este ceva normal, iar casa ta poate transmite mai multe informații despre tine în câteva secunde decât ai putea tu să o faci în ore de conversații. De aceea trebuie să fii atentă la prima impresie pe care locuința ta o lasă atunci când ai invitați speciali. Iar pentru asta există câteva reguli.

6 trucuri pentru ca locuința ta să ofere o primă impresie spectaculoasă:

  1. Culoarea ușii de la intrare

De cele mai multe ori, culorile ușilor de la apartamente sau case imită lemnul masiv și nu impresionează cu nimic. Ai putea îndrăzni aici să sfidezi ceea ce oamenii sunt obișnuiți să vadă de obicei și să-ți vopsești ușa într-o culoare care să se potrivească de minune cu interiorul casei.

  1. Confortul contează de fiecare dată

O casă confortabilă va fi mereu o casă primitoare, în care invitații tăi se vor simți imediat bineveniți. De aceea alege cu atenție mobilierul care reprezintă cel mai bine confortul, adică o canapea spațioasă și relaxantă în living și poate una mai mică în hol, drept spațiu pentru cei care vor să se descalțe mai ușor.

  1. O intrare luminată

Și pentru că am adus în discuție holul de la intrare, acesta trebuie să fie vopsit într-o culoare deschisă, călduroasă, să beneficieze de multă lumină, fie și artificială, iar un truc pentru a da impresia unui spațiu mai ofertant este montarea unei oglinzi mari pe un perete.

  1. Lumânările parfumate

O rețetă de succes pentru o primă impresie excelentă despre o locuință în care intri este parfumul casei. De multe ori îți vei aminti cu plăcere de o casă în care ai intrat doar datorită mirosului extraordinar. Poți folosi lumânări sau bețișoare parfumate pentru a da un aer de neuitat locuinței tale.

  1. Curățenia

Nu puteam să uităm curățenia. Iar aici nu ne referim doar la piesele de mobilier fără un fir de praf pe ele sau la parchetul strălucitor, ci și la cât de organizată este casa. De cele mai multe ori, casele dezordonate par mai murdare decât sunt în realitate. Și asta pentru că dezordinea dă impresia de neglijență generală.

  1. O piesă centrală pe perete

Un tablou impunător, care să te reprezinte, o piesă de artă care atrage privirile, acestea pot fi doar două idei prin care casa ta poate rămâne în memoria unui oaspete care îți trece pentru prima oară pragul. Obiectele de artă vorbesc foarte mult despre tine, preferințele tale, dacă ești sau nu o persoană romantică sau emotivă și dacă ai o fire optimistă sau mai pragmatică.

Astfel de detalii pot fi mici pentru tine, dar pentru cei care vor veni ca invitați în locuința ta vor putea face toată diferența. O casă primitoare nu este astfel doar pentru cei care nu te cunosc sau pentru prieteni și familie, ci și pentru tine. Transmite o emoție pozitivă și te ajută să îți regăsești acolo propriul spațiu de liniște și relaxare, pe care în altă parte nu îl vei avea.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: JP WALLET

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton