6 modalități prin care poți aduce Italia la tine acasă

 Alina Dan
.

Italia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță atât pentru europeni, cât și pentru turiștii care călătoresc de pe alte continente.

Clima mediteraneană, relieful și priveliștile care îți taie respirația, mâncarea delicioasă și bogată în carbohidrați, care stimulează activitatea hormonală întru fericire și vinurile alese sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le apreciem la această țară.

Însă pentru că nu ne putem petrece viața într-o vacanță continuă, pentru că vrem să vizităm și alte locuri sau pentru că, uneori, 'dolce far niente' poate fi la fel de apreciat și în intimitatea propriului cămin, ne-am gândit că ar putea fi o experiență interesantă să aducem 'la bella Italia' în propriile case. Iată doar câteva lucruri care te vor face să te simți ca într-un tur Roma – Veneția – Cinque Terre:

Începe-ți ziua cu o cafea bună

Italienii își încep diminețile cu o cafea cu lapte, precum cappuccino sau cafe latte. Cafelele nediluate se beau după fiecare masă, dar niciodată la primele ore ale zilei.

Pentru un cappuccino perfect, vei folosi o cafea scurtă preparată la espressor, lapte în cantitate egală și spumă de lapte deasupra.

Micul dejun perfect

Dacă francezii sunt recunoscuți pentru croissantul cu unt, italienii au un obicei mai dulce și mai atrăgător: pâinea cu unt și gem sau biscuiții cu dulceață. Nu, nu este o nostalgie a copilăriei, ci exact ceea ce ai mânca într-un bed&breakfast în Bologna.

Fă piața

Italienii nu sunt adepții supermarketurilor. Preferă producătorii și furnizorii locali și mersul la piață este pentru ei o veritabilă experiență de socializare și de negociere. La drept vorbind, să te tocmești pentru prețul roșiilor poate fi distractiv. În plus, mai poți împrumuta un obicei amuzant al italienilor atunci când faci asta: gesticulatul dramatic și exagerat.

Savurează o porție de paste

Italienii prepară pastele în suficiente feluri încât să poți avea unul preferat. Înainte de a face confuzii, trebuie să îți spunem că spaghetele cu chifteluțe și sos nu sunt tocmai o născocire a bucătarilor italieni, ci una de origine americană. Dacă ți le prepari singură, asigură-te că le fierbi al dente și că vei alege, cum spuneam, o rețetă originară din Italia.

Bucură-te de un pahar de vin

Italienii sunt unul dintre cele mai longevive popoare, iar studiile recente pun asta pe seama consumului moderat de vin. Nu trebuie să bei mai mult de un pahar, dar nici mai puțin. Dacă totuși te simți vitează și îl vrei și pe al doilea, servește-l împreună cu desertul și optează pentru unul spumant, cum este prosecco.

Nu uita de muzică

Romanțele sunt mai frumoase când sunt cântate într-o limbă pe care o înțelegi parțial și acompaniate de acordeon. Italienii știu să se bucure de muzică, de versurile romantice și de ritmurile dansante, așa că vei proceda întocmai dacă îți dorești să te simți ca într-o excursie în țara balconului lui Romeo și al Julietei.

 

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton