5 substanțe folosite în produsele cosmetice, care îți distrug pielea și duc la dereglări hormonale

 Calin Maria Bianca
.

5 substanțe folosite în produsele cosmetice, care îți distrug pielea și duc la dereglări hormonale. Orice femeie care se îngrijește are în rutina sa numeroase produse de skincare, cât și de beauty, astfel că produsele cosmetice sunt nelipiste. Ei bine, cu siguranță ai observat cel puțin o dată că un produs nu îți face bine la ten, așa că ai renunțat la el. Totuși, trebuie să cunoști lista cu cele mai periculoase substanțe folosite, care distrug pielea cu trecerea timpului și totodată dereglează hormonii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Femeile folosesc numeroase produse cosmetice zilnic, în timp ce bărbații mult mai puține, însă distrugerea pielii nu constă în cantitate, ci în substanțele din compoziție. Dacă până acum te luai după review-uri când cumpărai un produs cosmetic, de acum înainte ai face bine să consulți lista ingredientelor și să te asiguri că cele 5 ingrediente prezente mai jos lipsesc din compoziție.

Citește și: Cum au reacționat fanii Ginei Pistol după ce au auzit-o cântând live, împreună cu Smiley: „Are puțin din vocea Loredanei Groza”

Citește și: Cătălin Scărlătescu, propunere neașteptată pentru Maria Lungu, la Chefi la cuțite: „Te-ar interesa? Vii concurentă și pleci…'

Citește și: Cum să îți îmbunătățești feritilitatea prin metode simple. Recomandările specialiștilor

Citește și: Greșeli pe care le fac femeile în timpul sarcinii. Renunță la aceste obiceiuri

5 substanțe folosite în produsele cosmetice, care îți distrug pielea și duc la dereglări hormonale

Domeniul beauty a evoluat foarte mult în ultima vreme, astfel că substanțele din unele produse cosmetice sunt cu adevărat extrem de periculoase nu doar pentru ten, ci și pentru organsim în general. Mai concret, este vorba despre: Parabeni, Ftalații, Formaldehidă și eliberatorii de Formaldehidă, Triclosanul și Filtrele chimice UV.

Parabenii sunt folosiți la scară largă când vine vorba despre cosmetice, fiind puși pe post de conservanți de cele mai multe ori. Aceștia pot fi intâlniti în produse de machiaj, de spalare a corpului, deodorante, sampoane, dar și produse alimentare si farmaceutice.

'S-a incercat înlocuirea parabenilor cu alti conservanti ca metilizotiazolinona si metilcloroizotiazolinona, acestia gäsindu-seîn servetele umede – inclusiv cele pentru copii, lotiuni hidratante, geluri de curatare, creme de fotoprotectie. Acestia din urma s-au dovedit a fi foarte alergizanti.', a spus dr. Ana-Maria Vlad, potrivit Ce se întâmplă doctore?.

Ftalații duc la dereglări hormonale

Ftalații sunt de asemenea produse folosite foarte mult în cosmetice, mai ales când vine vorba despre geluri de duș, săpunuri, lac de unghii sau fixative. Din nefericire, nu au impact bun asupra corpului, astfel că potrivit studiilor pot duce la dereglări hormonale.

În cadrul testelor pe animale s-au constatat afectarea sistemului reproducator si aparitia de tulburări endocrine, suficient cât să determine interzicerea a 5 compusi din categoria lor in Australia si 6 în Europa. Aceste efecte nu au fost evidentiate pe oameni momentan, efectul expunerii prelungite la cantitati mici find necunoscut”, mai explica dr. Ana-Maria Vlad

Formaldehidă și eliberatorii de Formaldehidă, Triclosanul și Filtrele chimice UV distrug pielea

Ei bine, pielea poate fi distrusă foarte ușor prin folosirea unor produse neadecvate, astfel că ori de câte ori cumperi unul nou, ai grija ca Formaldehidă și eliberatorii de Formaldehidă, Triclosanul și Filtrele chimice UV distrug pielea să nu se afle pe lista de ingrediente.

Formaldehida si eliberatorii de formaldehida sunt conservanți care au un potențial iritant pentru ochi, piele, nas, tractul respirator și pot provoca neoplazii în cazul expunerii la cantități mari. De asemenea, potrivit studiilor, pot provoca reacții alergice și dermatite, dureri de cap, dureri articulare și toracice, oboseală sau amețeli.

Se gasesc in cantitati mici in cosmetice, in special în produse pentru îndreptarea (relaxarea) chimică a părului si lacuri pentru unghii sau adezivi, find folosite mai ales în industria lemnului”, atentionează specialistul dermatolog pentru sursa menționată mai sus.

De asemenea, și Triclosanul și filtrele chimice UV distrug pielea.

n studile pe animale s-a demonstrat că influentează functia tiroidiana si există suspiciuni in legatură cu efectul său asupra sistemului endocrin si la oameni. De asemenea, este suspectat că selectează tulpini bacteriene rezistente la antibiotice. Desi este un agent antimicrobian foarte eficient, cea mai sigură variantă este folosirea unui săpun clasic, nebacterian„, recomandă specialistul dermatolog.

'Cel mai frecvent folosite filtre chimice (Parsol 1789 sau Avobenzona, octocrilen, Mexoril (SX si
XL, Tinosorb) sunt considerate sigure ăn concentratiile folosite. In orice caz, pentru maxima siguranta, in cazul cremelor solare pentru copii se folosesc mai mult filtre fizice (oxid de zinc si titan) care reflectă efectiv lumina”
, explică medicul Ana-Maria Vlad în legătură cu pericolul din spatele filtrelor chimice UV care distrug pielea.

Sursă foto: hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton