5 sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii mature

 bogdan.galca
.

Îmbătrânirea este un proces inevitabil, care nu este ușor de acceptat, mai ales atunci când implică schimbări majore la nivelul pielii. Totuși, acest proces poate fi încetinit dacă se adoptă metode de îngrijire adecvată, care să-i îmbunătățească aspectul. În mod ideal, lupta împotriva îmbătrânirii pielii începe, de fapt, prin anticiparea efectelor negative ale acestui proces, precum ridurile și petele provocate de înaintarea în vârstă, și combaterea lor cât mai devreme. Pe pielea matură, îmbătrânirea este clar vizibilă. Îmbătrânirii intrinseci, care este naturală și inevitabilă, i se adaugă cea comportamentală și expunerea la factori externi care accelerează procesul, precum soarele, poluarea, oboseala etc. După 50 de ani, obiectivul nu mai este cel de a încetini apariția ridurilor, ci mai degrabă de a reduce prezența lor, de a reface tonusul pielii, pentru a redefini mai bine contururile feței, și de a da un aspect tineresc ochilor.

Care sunt cauzele îmbătrânirii pielii

Fenomenul este unul biologic inevitabil, iar, în medie, primele semne apar în jurul vârstei de 30 de ani, când încep să se formeze liniile de expresie. După 40-50 de ani, ridurile se adâncesc, iar printre cauzele principale se numără scăderea progresivă a fibrelor de colagen prezente în piele, care se traduce prin pierderea elasticității, scăderea nivelului de acid hialuronic prezent în mod natural în epidermă, fapt care produce subțierea acesteia, și stoparea producerii celulelor de creștere. Nivelul de lipide și apă scade, iar pielea nu mai este protejată corespunzător, riscul de iritare și slăbire a țesuturilor fiind mai mare. Pe lângă acești factori principali, mai există și cauze interne, precum menopauza, când nivelul de estrogen scăzut determină uscarea pielii. Pe de altă parte, pielea matură crește producția de melanină, motiv pentru care există riscul de a dezvolta pete, mai ales în zonele expuse mult la soare, ca fața, decolteul și mâinile.

Rutina corectă de îngrijire a pielii mature

Alege produsele potrivite, cu ingrediente și texturi care să fie adaptate pielii mature. Produsele dermatocosmetice conțin ingrediente active puternice anti-îmbătrânire inspirate din tehnici de medicină estetică (precum acidul hialuronic, acidul glicolic, vitamina C etc.), asociate cu beneficiile și plăcerile unor cosmetice, prin texturi și mirosuri. Prin urmare, au o eficacitate reală anti-îmbătrânire și sunt recomandate de medici, dermatologi și chirurgi esteticieni. În timp ce unele produse cosmetice tradiționale acționează numai asupra straturilor superioare ale pielii, dermatocosmeticele ajung în profunzime, unde se formează ridurile.

  • Începe rutina de îngrijire a tenului cu un lapte demachiant și folosește un exfoliant delicat, cel mult de două ori pe săptămână, cu acizi naturali, pentru a scăpa pielea de celulele moarte și pentru a ajuta la stimularea producției de colagen. Alege o cremă hidratantă cu vitamine (B, C și E), care va ajuta la repararea și protejarea pielii. Seara, adaugă un ser mai concentrat, care va ajuta pielea să se regenereze peste noapte. Dacă ai pielea foarte uscată, alege un produs care conține ulei de jojoba, argan sau migdale dulci. De asemenea, crema de noapte pentru pielea matură ar trebui să conțină antioxidanți, precum acidul hialuronic sau vitamina C.
  • Hrănește pielea gâtului, care conține puțină grăsime, astfel încât este mai probabil să se rideze mai rapid. Obișnuiește-te să îți demachiezi și să îți hidratezi pielea gâtului dimineața și noaptea cu o cremă care conține acid hialuronic, vitamina E, vitamina C.
  • Nu ieși niciodată din casă fără protecție solară, inclusiv pe timpul iernii. Alege un produs de protecție solară care are SPF de minimum 30. Nu uita de decolteu: aplică produsul de protecție solară cu mișcări ample, începând de la decolteu și ajungând până la linia maxilarului.
  • Învață tehnicile corecte: nu curăța excesiv pielea, pentru a nu elimina uleiurile naturale produse de piele. Folosește un demachiant delicat, pe care îl aplici cu gesturi circulare, cu vârful degetelor, timp de un minut, pentru a stimula circulația la nivelul tenului. Clătește pielea cu apă călduță și aplică serul pe pielea încă ușor umedă. Așteaptă până când serul este complet absorbit înainte de a utiliza crema de zi, pe care o masezi de jos în sus și din interiorul feței către exterior. Crema pentru ochi se masează de-a lungul osului orbitei, de la interior la exterior.

Indiferent de ce produse de îngrijire a pielii alegi să aplici, nu uita de o bună hidratare din interior. Alege apa și ceaiul neîndulcit și limitează consumul de sucuri, cafea și alcool. Include în alimentație și produse care conțin multă apă, precum castraveți (95% apă), fructe (91% apă), salată verde (96% apă). Nu uita de acizii grași Omega-3, din alimente precum avocado și pește gras, care pot ajuta pielea să-și mențină nivelul de umiditate natural.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu farmacialapretmic.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton