5 sfaturi pentru a călători cu buget redus în România

.

De multe ori, credem că pentru a călători avem nevoie de mulți bani. Este adevărat că, dacă nu ești atent, între costurile de transport, pentru cazare sau activități la fața locului, suma finală poate fi una însemnată. Cu toate acestea, poți organiza o călătorie cu un buget redus. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta. 

1. Călătorește în afara sezonului 


Este o regulă importantă dacă vrei să reduci costurile unei vacanțe. Fie că este vorba de costurile de transport, cazare sau vacanțe all inclusive, prețurile depind mereu de cerere și ofertă. În timpul sezonului, cererea este mai mare, atunci și prețurile vor fi mai mari. Dacă vrei să pleci undeva vara, poți alege lunile iunie sau începutul lui septembrie. Iar în octombrie și noiembrie, în general, vei avea cele mai bune prețuri. Dacă este posibil, evită perioadele de vacanță școlară, weekendurile lungi sau sărbătorile legale, când totul este mai aglomerat. 


    2. Caută cele mai bune oferte pe internet 

Căutarea celor mai bune oferte de călătorie pe internet poate deveni obositoare și îți consumă mult timp. Dar răsplata este pe măsura efortului depus. Poți găsi oferte foarte avantajoase, de la transport la oferte de cazare last minute sau sejururi all inclusive. Este ocazia excelentă de a folosi voucherele de vacanță primite bonus de la angajator. Dacă vrei să economisești timp, există agenții de turism care au oferte last minute și acceptă la plată și vouchere de vacanță, rămâne alegerea ta ce variantă preferi.


    3. Rămâi flexibil

Un alt mod de a călători ieftin este să încerci să rămâi cât mai flexibil în ceea ce privește datele sau destinația călătoriei tale. De exemplu, poți face economii dacă alegi să pleci în vacanță în timpul săptămânii, atunci când costul cazării este mai mic decât cel din week-end. De asemenea, poți alege un regim demipensiune sau chiar cu pensiune completă. Rămâi flexibil și în ceea ce privește destinația și profită de ofertele last minute pe care le găsești. Este posibil să nu existe nicio ofertă pentru locul dorit de tine, dar să apară o altă ocazie pentru o destinație la care nici nu te gândeai.


    4. Alege locuri mai puțin turistice

În toate țările, există regiuni sau orașe turistice mari și locuri mai puțin cunoscute, încă neafectate de turismul în masă. Acestea sunt de obicei mult mai ieftine, nu au o ofertă largă turistică, dar, de multe ori, pot fi foarte interesante. De exemplu, poți alege să vizitezi Morile de apă din Rudaria (Caraș-Severin), Grădina Zmeilor din Jibou, Canionul 7 scări (Brașov) sau Pădurea Letea, supranumită și mica junglă a Europei’. Sunt locuri deosebite care vă vor tăia răsuflarea cu frumusețea lor.


    5. Joacă-te de-a localnicul

Evită restaurantele de pe străzile turistice, caută locuri frecventate exclusiv de localnici, unde se mănâncă ieftin și bine. La fel, poți lua masa în localurile din piețe sau la tonetele stradale cu mâncăruri autohtone. Încearcă să te bucuri de tradițiile fiecărui loc pe care îl vizitezi, informează-te dinainte despre eventuale evenimente speciale care pot avea loc în perioada călătoriei tale (zilele orașului, diferite festivaluri etc.). Evită să folosești taxiul, optează pentru transportul în comun sau mersul pe jos.


Pentru a călători cu un buget redus, ai nevoie de bunăvoință, răbdare și un moral puternic. Poate nu vei beneficia tot timpul de un anumit confort, poate vei fi pus la încercare și va trebui să faci anumite compromisuri. O asemenea vacanță are suișurile și coborâșurile ei, este adevărat, dar acesta nu este un motiv să rămâi acasă, în zona ta de confort.

 Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Edenred